Reklama

MS-MotoGP 2017: Termíny posledních pre testů

Pro slabší objemové kubatury jsou připraveny ještě dva testy IRTA. Také piloti královské kubatury MotoGP budou ještě jednou testovat, než začne pod umělým osvětlením sezóna 2017 v Kataru.

V prosinci 2016 a lednu 2017 panoval tradiční zákaz testování, tentokráte byl zkrácen o poslední dva lednové dny kvůli testu IRTA v Sepangu. Na Phillip Islandu testovaly všechny týmy MotoGP od 15. do 17. února. Při všech oficiálních testech MotoGP od konce sezóny 2016, ve Valencii, Sepangu a v Austrálii, byl protagonistou Rookie Yamahy Maverick Vinales, také mistr světa Marc Márquez z týmu Repsol-Honda se blýskl hodně silnou Pace.

Tým Repsol-Honda testoval 25. února privátně v Jerezu a má už tak o jeden den - z celkově pěti povolených privátních testovacích dnů do konce sezóny 2017 - méně. Tovární piloti Yamahy Maverick Vinales a Valentino Rossi testovali v listopadu dva dny v Sepangu - společně se tohoto soukromého testu zúčastnili i Jonas Folger a Johann Zarco. Jack Miller testoval pro HRC dva dny v Jerezu. Také satelitní týmy Ducati Pramac, Avintia a Aspar absolovaly v listopadu dvoudenní testování v Jerezu - stejně jako Suzuki [jeden den zde jezdil Iannone], Aprilia a KTM. Týmy spadající pod režim «Concession» Aprilia a KTM nepodléhají limitu maximálně 5 testovacích dnů.

Nyní tedy čeká piloty MotoGP ještě jeden oficiální testovací třídenní blok, než začne sezóna 2017 prvním závodním víkendem 23. až 26. března. V Kataru budou testovat piloti královské kubatury od 10. do 12. března pod umělým osvětlením, aby se připravili na první závodní víkend sezóny 2017.

Pro kubatury Moto2- a Moto3 je 2017 plánován test IRTA v Jerezu od 8. do 10. března a potom v Kataru od 17. do 19. března. Mezitím se horečně testovalo privátně Valencii, Jerezu a v Sepangu (tam testovali Rookie Ayumu Sasaki a jeho týmový kolega z SIC Racing Adam Norrodin).

Co se týká omezení testovacích dnů pro kubatury Moto2- a Moto3 tak zde platí nové pravidlo: Listopadové testy nejsou započítány do limitu 10 dní privátních testů mezi finále 2016 a finále 2017.

Mimochodem: Piloti z WorldSBK už odstartovali na Phillip Islandu sezónu 2017. Druhý závodní víkend čeká českého pilota Ondru Ježka a jeho dalších 21 rivalů od 10. do 12. března v Buriramu/Thajsko.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama