Reklama

MS Moto3 v sezóně 2018 se čtyřmi nováčky

Jaume Masia, Dennis Foggia, Alonso López a Makar Yurchenko: to jsou jména jezdců, kteří pojedou svou první sezónu v MS silničních motocyklů jako stabilní piloti.

Čtyři nové tváře pro sezónu 2018 uvidíme v kategorii Moto3 Mistrovství světa MotoGP a budou to dva Španělé (Jaume Masia a Alonso Lopez), jeden Ital (Dennis Foggia) a jeden Kazach (Makar Yurchenko). Ti budou zároveň soutěžit o titul Rookie roku v příští sezóně, ale mohou se pochopitelně postarat i o nějaké to výsledkové překvapení.

První z nich, který pojede s číslem #5, je Jaume Masia, pro kterého to bude jeho první celá sezóna v mistrovství světa. Ten má na svém kontě už 4 starty v MS, kdy nahradil v týmu Bester Capital Dubai v sedle motocyklu KTM Jihoafričana Darryna Bindera. V rakouském Spielbergu byl odmávnut na P9, v italském Misanu - za deště - rovněž v Top-10, na P10. Celkem tedy získal 13 mistrovských bodů a to není na úvod zas tak úplně k zahození, když navíc v Rakousku zajel nejrychlejší kolo závodu! A je také úřadujícím juniorským více-mistrem světa Moto3 (v týmu Cuna de Campeones), když v šampionátu CEV obsadil celkově druhé místo za Foggiou se dvěma vítězstvími a čtyřmi dalšími pódii. Ačkoliv je v současné době Masia zraněný, tak do prvních testů IRTA by už měl být v pořádku.

S číslem #10 uvidíme Dennise Foggiu, člena VR46 Riders Academy. Úřadující juniorský mistr světa a tedy šampion FIM CEV Junior World vyhrál vloni čtyři závody MSJ a přidal dalších pět druhých míst. Po Nicolo Bulegovi a Lorenzo Dalla Portovi je tak třetím italským pilotem, který se stal během tří sezón juniorským mistrem světa. Foggia má na svém kontě celkem tři starty s wild card, nebo jako náhradník a vždy dojel v bodech. Za tým Sky Racing Team VR46 skončil osmý v Aragónu a sedmý ve Valencii, přičemž debut v MS absolvoval v týmu Platinum Bay Real Estate u nás na Masarykově okruhu, kdy nahradil zraněného Darryna Bindera. Ten bude v sezóně 2018 závodit pochopitelně za Sky Racing VR46.

Ale pokračujme k Alonso Lopezovi, který bude debutovat s číslem #72. Třetí jezdec šampionátu CEV 2017, když závodil za juniorský tým Estrella Galicia 0,0, pojede v týmu Estrella Galicia 0,0 jako týmový kolega Arona Caneta. V MSJ třikrát vyhrál a jednou byl druhý. V MS-Moto3 to ale bude jeho debut!, nemá na svém kontě ani jeden start s wild card.

A konečně prvním kazašským pilotem, který pojede mistrovství světa, bude Makar Yurchenko s číslem #76 s motocyklem KTM týmu CIP. Tento Rus narozený v Petrohradě má kazašskou licenci. V roce 2014 debutoval v Red Bull Rookies Cupu, ale kvůli havárii a z toho vyplývajícího zranění se neprosadil. O rok později skončil na P15, v sezóně 2016 si polepšil na osmé místo celkově. Sezónu 2017 ukončil v FIM Junior World Championship CEV Moto3 v Top-10, když získal dvě pódiová umístění. Závodil v týmu Reale Avintia Academy s motocyklem KTM.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama