Reklama

MS-Moto3: Manuel Pagliani za Mahindra CIP Moto

Italský jezdec Manuel Pagliani, kterého známe ze závodění v Red Bull Rookies Cupu 2013 a 2014, pojede hodně překvapivě mistrovství světa Moto3 za tým CIP Moto s motocyklem Mahindra MGP3O.

V provizorní startovní listině je ještě sice uveden francouzský mladík Enzo Boulom, který 2016 závodil v Red Bull Rookies Cupu, nyní se tedy v tomto francouzském týmu Alana Broneca představí italské duo Marco Bezzecchi - Manuel Pagliani.

«Paglia» je italským šampionem CIV Moto3 2014 a 2016 za tým MTR Racing majitele Marca Tresoldiho.

V MS kubatury Moto3 má tento 20-letý Ital na svém kontě celkem 5 závodů Grand Prix, když je absolvoval v MS-Moto3 za tým Italia FMI (jednalo se o posledních pět závodů sezóny 2015), a na Phillip Island byl Pagliani odmávnut v Top-13.

Jinak pilotoval Manuel Pagliani experimentální prototypový motocykl GEO V0 Prototyp na bázi Hondy v šampionátu CEV Moto3.

Je nutné připomenout jednu zajímavost: Tým Alana Broneca chtěl odejít od Mahindra/Peugeot, ale byl přesvědčen z další spolupráci, a závodní materiál dostal prakticky za «hubičku». Důvod takové slevy za motocykl Mahindra byl celkem prozaický, pokud by stáj CIP přešla buď ke KTM, nebo k HRC, tak by se neobjevilo na startovním roštu minimálně 6 předepsaných motocyklů Mahindra/Peugeot a nesměl by startovat v MS-Grand Prix Moto3 třeba ani náš Jakub Kornfeil...!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama