Reklama

MS-Moto3 2021: 6 Rookies a jak si vedou

Kubatura Moto3 to není jen Pedro Acosta, ale také další Rookies: Izan Guevara, Xavier Artigas, Adrian Fernandez, Andi Farid Izdihar a Lorenzo Fellon. A jak si mezi 28 stabilními piloty vede po 4 Grand Prix těchto 6 Rookies?

Samozřejmě, že současné synonymum pro Rookies rovná se v «lightweight» jménu Pedro Acosta. Ten vtrhl do letošního šampionátu jako divoká voda, ze čtyř prvních závodů Grand Prix kubatury Moto3 «pouze» v sezonní premiéře obsadil druhé místo a pak už jen znal vítězství. Pedro ACOSTA - KTM SPA (1. - 95 bodů) závodí v týmu Red Bull KTM Ajo. S náskokem 51 bodů tak bude tento 16-letý Španěl jak v Le Mans, tak v Mugellu stále lídrem šampionátu bez ohledu na to, jak se mu bude v těchto dvou závodech Grand Prix dařit, nebo třeba nebude.

Stejně mladý, tedy 16 let, je i Mallorčan Izan GUEVARA - GASGAS SPA (10. - 24 bodů) jezdící s novou značkou motocyklu GASGAS za tým Jorge Martineze, tedy v Solunion GASGAS Aspar Teamu. Loňský juniorský mistr světa Moto3 jako druhý nejlepší Rookie uzavírá Top-10, když dvakrát dojel v elitní sedmičce.

A v bodech letos dojel i 17-letý Xavier ARTIGAS - Honda SPA (19. - 7 bodů), závodící v týmu Leopard Racing. Naposledy v Jerezu byl loňský vice-šampion CEV-Repsol odmávnut v cíli jako devátý.

Bez mistrovských bodů je zatím následující trojice letošních Rookies:

Adrian FERNANDEZ - Husqvarna SPA (bez bodů), tedy 17-letý Španěl závodící za tým Maxe Biaggiho a Petera Öttla, v Sterilgarda Max Racing Team. Nejlépe se umístil na P17 v Losailu I.

Andi Farid IZDIHAR - Honda INA (bez bodů); tento už 23-letý Indonésan byl ve svém týmu Honda Team Asia posunut v rámci týmové hierarchie o kubaturu níž, tedy z Moto2 do Moto3. Izdihar byl odmávnut jako 18. v Portugalsku a také 18. v Jerezu.

A zatím se bodově neprosadil ani 16-letý Lorenzo FELLON - Honda FRA (bez bodů) jezdící v týmu SIC58 Squadra Corse, když nejlépe zajel hned ve své mistrovské premiéře: 19. v Losailu I.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama