Reklama

MS Moto2 2017: tři Italové mají jasno

Zatímco v minulých týdnech jsme se převážně věnovali obsazení startovního roštu na příští sezónu v královské kubatuře, tak se pomalu rýsuje i sestava kubatury Moto2.

Po týmu Marc VDS, kde zůstává stejná jezdecká dvojice jako v letošní sezóně, tedy Franco Morbidelli a Alex Márquez, mají jasno i tři Italové a žádné velké překvapení to není.

Ačkoliv v MS-Moto2 se malajský tým JP Moto úplně stáhl z paddocku Grand Prix a španělská stáj SAG závodí po smrtelném úrazu Luise Saloma pouze s jedním pilotem (Švýcar Jesko Raffin v Top-8 na Sachsenringu) a aktuální počet jezdců na startovním roštu je pouze 27, tak na rok 2017 jich bude více.

Ajo Motorsport vymění motocyklovou techniku Kalex za KTM a tým se rozroste z jednoho jezdce, úřadujícího mistra světa a lídra této prostřední kubatury Grand Prix,Johanna Zarca, který přestupuje do královské kubatury, kde bude závodit ve stáji Tech3-MotoGP. Místo něho by měli vytvořit tým Aki Aja Brad Binder a Tom Lüthi.

Tým VR46 Valentina Rossiho po třech letech závodění v Moto3 bude závodit s Romanem Fenatim v mistrovství světa Moto2. Aktuálně třetí jezdec šampionátu Moto3 (ztrácí 66 bodů na lídra MS Brada Bindera) pojede dle všech informací motocykl Kalex.

V případě Romana Fenatiho se tedy jedná o úplně nový tým v této kubatuře a i pro něho to bude Rookie sezóna v prostřední kubatuře seriálu Grand Prix, když v „Lightweight“ (Moto3) závodí už pátou sezónu.

Tým Forward pojede v MS-Moto2 2017 v nezměněné jezdecké sestavě a stejně jako v sezóně letošní pouze v jedné objemové kubatuře, tedy v Moto2.

Rossiho nevlastní bratr Luca Marini - naposled v Top-6 na Sachsenringu! - nepojede v rodinném týmu SKY VR46, ale zůstává v závodní stáji různými skandály proslulého Giovani Cuzariho.

Týmovým kolegou Mariniho zůstává Lorenzo „Balda“ Baldassarri, který sice chtěl tým Forward opustit a odejít do belgické stáje Marc VDS, popřídě k Sito Ponosvi, ale Forward vyžadoval „uvolňovací“ částku 300 000 Euro, což nechtěl, od svého druhého místa v Mugellu přezdívaný „železný Balda,“ zaplatit. Ostatně Balda i Luca Marini jsou oba dva členy VR46 Riders Academy a nevlastní bratr Rossiho má velkou šanci vyhrát letos soutěž „Rookie of the Year“, je zatím druhý za Oliveirou o pouhé 4 body.

Forward Racing pojede i letos s motocykly Kalex.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama