Reklama

Mrkva jr. vede CLASS Superstock600 Junior

Po fázi oťukávání nastalo pro brněnského jezdce Jiřího Mrkývku konečně závodění s opravdovou motorkou. A dva roky závodění v seriálu «ADAC Junior Cupu powered by KTM» vystřídal letos «Alpe Adria Road Racing Championship», konktrétně závodění se stockovou motorkou Kawasaki o objemu 600 ccm v kubatuře CLASS Superstock600.

Po předsezonním testování jak na domácím Masarykově okruhu v Brně, tak na Slovakia Ringu, se celá stáj WILLI RACE TEAM okolo jezdce Jiřího Mrkývky a jeho otce - jako mechanika - doslova nemohla dočkat letošní závodní premiéry právě na Slovakia Ringu.

Po prvním seznámení se potom dostal náš jezdec časem 2:34.101 (na mokru) na P4 v kvalifikaci, což bylo doslova fantastické: Před ním se umístili pouze staří harcovníci tohoto šampionátu z Rakouska: Jochen Rotter se Suzuki, Klemens Pelzl (Kawasaki) a Julian Trummer (Yamaha). Naopak až za ním na startovní rošt se postavili třeba David Juhazs, domácí lokalmatador Tomáš Svitok či favorizovaný Alan Gyorfi. Což znamenalo pro brněnského Rookieho první řadu startovního roštu vedle tří Rakušanů.

První závod se už jel na suchu a bylo to samozřejmě úplně jiné kafe. Ve své závodní premiéře se ale Mrkývka nejmladší neztratil a byl v cíli odmávnut na P14, když vyhrál Gyorfi (Yamha) před Rakušanem Rotterem (Suzuki) a Polákem Adrianem Pasekem (Yamaha).

Do druhého závodu odstartoval Mrkývka z P10 na startovním roštu, když první řada měla složení Gyorfi, Rotter, Pasek a lokalmatador Svitok. V cíli si brněnský teenager ze stáje WILLI RACE TEAM s motocyklem Kawasaki o 2 místa polepšil, obsadil tedy P12, když vyhrál Pasek před Juhaszem a Rotterem.

V celkovém pořadí patří po úvodním slovenském závodním víkendu Mrkývkovi P13 se ziskem 6 bodů, vede Polák Pasek, druhý je Maďar Gyorfi a třetí Rakušan Rotter.

Ovšem v klasifikaci CLASS Superstock600 Junior vede Mrkývka se ziskem 50 bodů, druhý Polák Patryk Pazera má 36 bodů (Yamaha) a třetí pak Slovinec Marca Katrasnik bodů 29 (Yamaha).

Dalším závodem závodního seriálu «Alpe Adria Road Racing Championship» je začátkem června (3.-5. 6.) závod na maďarském okruhu Pannoniaring, což bude pro Mrkývku úplně nový okruh.

A jak zhodnotil závod na Slovakia Ringu ex-pilot z WorldSBK a pilotův otec - zároveň mechanik brněnského Rookieho: „Jsme velmi spokojeni, neboť v týmu panuje výborná a opravdu kamarádská atmosféra, což je způsobeno také i tím, že druhý jezdec této stáje Michal Kolek závodí v kubatuře CLASS Supersport/Moto2, takže zde neplatí okřídlené heslo: Hlavně musíš porážet svého týmového kolegu, naopak si oba jezdci dokáží navzájem pomoci. Pro nás je ostatně tato sezóna sezónou úvodní, a máme se sice hodně co učit, ale zatím ji zvládáme na “jedničku".



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama