Reklama

Mr. Nobody: Khairul Idham Pawi

Veni, vidi, vici - dalo by se říci o malajsijském jezdci Khairulu Idhamu Pawimu, který suverénně vyhrál nedělní závod Moto3 v rámci GP Argentiny s neuvěřitelným náskokem 26.170 sec, což je v novodobé historii „Lightweight“ samozřejmě rekordem.

Tento jezdec úplně nového týmu v MS-Moto3 Honda Team Asia okolo ex-vítěze Grand Prax Tadyho Okady přepsal na okruhu Termas de Río Hondo historii. Khairul Idham Pawi je prvním jezdcem z Malajsie, který dokázal vyhrát závod Grand Prix a je teprve třetím motocyklovým závodníkem z této země, který dokončil závod GP v Top-3. Před ním to byli Zulfahmi Khairuddin 2012 v Sepangu a po diskvalifikaci Anthonyho Westa také při stejném závodě GP -s wild card - Hafizh Syahrin v kubatuře Moto2.

Už v Qualifying Moto3 na sebe Rookie Khairul Idham Pawi upozornil čtvrtým místem, i když do závodu samotného vystartoval až z P7, neboť byl potrestán posunutím o 3 místa na startovním roštu dozadu za pomalou jízdu v sobotu v ideální stopě.

V mokrém warm-upu byl tento 17letý jezdec nejrychlejší a to teprve při svém druhém startu jako stabilní jezdec v MS (vloni s wild card už absolvoval závod v Aragonu), takže ve svém třetím závodě GP vůbec.

A v závodě samotném se pilot s motocyklem Honda jménem Pawi postaral o obrovskou senzaci, když vyhrál před Jorgem Navarrem (Honda) a Bradem Binderem (KTM) na trati, kterou dosud vůbec neznal.

17letý Khairul Idham Pawi se narodil v Peraku (Malajsie) v mistrovství světa juniorů 2015 obsadil celkově šesté místo, když stál celkem třikrát na stupních vítězů.

Pro následující závod v texaském Austinu má Pawi jediné motto: „Chci dokázat, že mé vítězství v Argentině nebyla náhoda“.

pawi grid pawi solo pawi parc ferme



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama