Reklama

Movistar končí jako sponzor u továrního týmu Yamahy

Telekomunikační firma Movistar končí po 5 sezónách jako hlavní sponzor - stala se jím 2014 - továrního týmu Yamaha, když další smlouvu neprodloužila. Tato smlouva končí po GP ve Valencii 2018.

Zda je toto rozhodnutí spojeno se současnými nevýraznými výkony obou jezdců továrního týmu Valentina Rossiho a Mavericka Viňalese, se dá jen těžko posoudit. Faktem ale je, že poslední vítězství Valentina Rossiho je spojeno s datem 25. června 2017, u Mavericka Vinalese ještě o něco déle a sice od 21. května 2017. Tedy u obou to znamená, že už více než 12 měsíců žádný jezdec s logem Movistar nevyhrál závod MotoGP.

Od roku 2014 - tedy od začátku smluvního období firmy Movistar - získal Jorge Lorenzo titul mistra světa 2015 a vyhrál také během 3 kompletních sezón celkem 13 závodů MotoGP. Valentino Rossi během čtyř a půl sezón 9 závodů MotoGP a Maverick Vinales za jednu a půl sezóny 3 závody MotoGP, celkem 25 vítězství v MotoGP, ovšem za poslední tři sezóny pouze šest.

Tuto skutečnost využila firma na energetické nápoje Monster a z role vedlejšího sponzora by se měla stát sponzorem hlavním.

Jen připomínám: Monster byl hlavním sponzorem satelitního týmu Tech3-Yamaha a tento tým přešel na rok 2019 a další sezóny k továrně KTM a jako sponzor zde pochopitelně funguje hlavní konkurent Monsteru v branži energetických nápojů, rakouská firma Red Bull.

Nový satelitní tým Yamahy pak pojede pod názvem SIC-Petronas, tedy bez Monsteru.

Barevně tedy budou motocykly továrního týmu trochu tmavší, místo tmavě modré nastoupí jako základní barva černá.

V minulosti se vedly dosti velké diskuze o velikosti dvou velkých zelených «M» jako loga na kapotách továrních motocyklů Yamaha-M1, 2018 pak poprvé bylo vidět pouze jedno velké bílé «M» jako logo Movistar.

Co se týká loga «Red Bull», tak tato firma na energetické nápoje zůstává jako hlavní sponzor továrního týmu KTM a nově také satelitní stáje Tech3-KTM. Navíc jako Co-sponzor u týmu Repsol Honda pro Marca Marqueze a Jorge Lorenza. K tomu je nutno připočítat «Personal Sponsorships» pro Jacka Millera a Andreu Doviziosa.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama