Reklama

MotoGP 2017: Suzuki, KTM a Aprilia stále hledají

Více než polovina týmových míst na startovním roštu MotoGP 2017 je už obsazena. Ale stále jsou ještě volná tři místa v továrních týmech, největšími kandidáty na ně jsou bratři Espargárové a Alex Rins.

Samozřejmě je stále ještě volné místo v továrním týmu Repsol Honda, ale oznámení nové smlouvy s Marcem Márquezem je pouze otázkou času, když se zřejmě čeká na vhodnou příležitost - před GP Katalánska v Barceloně?

Ducati Corse se rozhodla pro dvojici Jorge Lorenzo a Andrea Dovizioso, Maverick Viňales převezme u Movistar-Yamaha místo po Lorenzovi a bude tak týmovým kolegou Valentina Rossiho.

Aprilia Racing má volné druhé místo vedle Sama Lowese na sezónu 2017. Stefan Bradl má velmi dobré vyhlídky na druhé místo, zvláště pokud by u Suzuki Ecstar zůstal i na třetí rok Aleix Espargaró, když Andrea Iannone (místo Vinalese) je u Suzuki od minulého čtvrtka jasný.

Aleix Espargaró se během minulého závodního víkendu přes svého manažera Alberta Valery (je mimochodem manažerem i Lorenza) nabídl u KTM a také u Aprilia Racing.

Rovněž Pol Espargaró ještě nemá novou smlouvu. Ačkoliv italská média ho dávají do souvislosti s druhým místem u KTM!, tak spíše se zdá, že ho čeká další rok v satelitním týmu Tech3-Yamaha - kde už je jasný Jonas Folger.

V týmu Rookie Red Bull KTM je volné druhé místo vedle Bradleyho Smithe.

Satelitní tým Pramac-Ducati chce pokračovat i nadále s Reddingem a Petruccim.

LCR-Honda plánuje i další sezónu s Calem Crutchlowem, ačkoliv Honda by ráda do budoucna spolupracovala s Alexem Rinsem.

Marc VDS a HRC jsou nespokojeni s Titem Rabatem a Jackem Millerem, ale Australan má tříletou smlouvu s HRC, takže by se Japonci měli o něho postarat v sezóně 2017. Zatím se ale oficiálně o nějakých nástupcích nehovořilo.

Avintia Ducati bude pokračovat nadále s Héctorem Barberou, to je celkem jisté, ovšem místo Lorise Baze je otázkou?

Tým Power Electronics od Jorge «Aspar» Martineze má dle Radia Paddock problémy s budgetem, ale má platnou smlouvu s Ducati i na rok 2017, předběžně plánuje se dvěma jezdci. Eugene Laverty se 2016 hodně zlepšil, naopak výkony Yonnyho Hernandeze stagnují, ale...Kolumbijec je jeden z mála jezdců, který si své místo dokáže koupit!

Alvaró Bautista by mohl u týmu Avintia nebo u Martineze (závodil u něho v dobách 125tek- nebo 250tek) převzít místo Baze nebo Hernandeze, pokud by u Aprilie dostal přednost Stefan Bradl.

Nezodpovězenou otázkou ale je: Kdo bude zákaznickým týmem Suzuki, kde má smlouvu Johann Zarco na rok 2017 přímo se Suzuki. Dle Radia Paddock by to mohla být dosavadní stáj Lucia Cecchinella tým LCR...

Aktuální přehled týmů a podepsaných jezdců:

Movistar Yamaha
Valentino Rossi
Maverick Vinales

Ducati Corse
Jorge Lorenzo
Andrea Dovizioso

Repsol Honda
Dani Pedrosa
Marc Marquez ?

Suzuki Ecstar
Andrea Iannone
Aleix Espargaro ?

Tech3 Yamaha
Jonas Folger
Pol Espargaro ?

KTM
Bradley Smith

Aprilia Racing
Sam Lowes



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama