Reklama

MotoGP: Bude se odehrávat boj o titul mistra světa za zavřenými dveřmi?

Důsledky rozšíření viru COVID-19 v seriálu MotoGP není možné dopředu odhadnout. CEO Dorny Carmelo Ezpeleta chce odjet co nejvíce závodů letošní sezóny, v nejhorším případě i za zavřenými dveřmi, tedy bez diváků!

Kolik se pojede opravdu závodů Grand Prix a kde, to je «ve hvězdách». Důsledky rozšíření «koronaviru» se nedají dopředu odhadnout. Je to situace, která se momentálně vymkla všem zainteresovaným mimo jejich kontrolu.

Specialisté v Dorně tak pracují především s hypotetickými scénáři. A to skoro každou hodinu, vždyť blesková reakce posunutí termínu GP Thajska a GP Aragónu hovoří za vše a je nutno pouze hlasitě zatleskat a zvolat «BRAVO».

Aktuální situace ovšem tak jasná není, nikdo nedokáže zaručit, že se GP Thajska na podzim opravdu bude konat...?

Cíl je jasný: Uskutečnit co nejvíce závodů Grand Prix z 20 plánovaných a Ezpeleta je připraven prodloužit šampionát až do prosince, či dokonce odjet eventuálně některé závody i za zavřenými dveřmi.

Uvidíme, co přinesou nejbližší dny, či hodiny.

A ta další myšlenka není vtip, je to realita dneška: Uskutečnit celý šampionát maximálně na 3-4 okruzích během 3-4 měsíců.... F1 se v Austrálii koná, takže čistě teoreticky se tam může celý šampionát MotoGP usadit na delší dobu...

Zdroj: Corsedimoto



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama