Reklama

MotoGP bez Rossiho? To je jako MS ve fotbale bez Itálie!

38-letý Valentino Rossi se musí 2018 rozhodnout, zda svoji fantastickou kariéru v MotoGP prodlouží. „Náš potenciál je větší, než to 2017 vypadalo!“, je přesvědčen sedminásobný mistr světa královské kubatury.

Celkem devět titulů mistra světa, 115 vítězných závodů Grand Prix, 227 pódiových umístění, 64 Pole-Position a 95 nejrychlejších kol v závodě - Valentino Rossi je bezesporu jedním z nejúspěšnějších motocyklových jezdců všech dob. Přes svůj pokročilý sportovní věk si ale dovede populární Ital představit svou smlouvu po sezóně 2018 prodloužit. Rozhodovat budou jeho výsledky a závodní pocity v prvních závodech sezóny 2018.

Mimochodem: Kdyby Rossi nedal přednost v letech 2011 a 2012 závodění za Ducati za opravdu pohádkovou gáži přes 21 milionu Euro za jednu sezónu, když v těchto 35 «červených» závodech Grand Prix získal pouhá 3 pódiová umístění, tak by možná už dávno překonal svého krajana «Ago Nazionale», tedy Giacoma Agostiniho v počtu vítězných závodů nebo dosáhl na svůj desátý titul mistra světa!

Uplynulou sezónu 2017 ukončil Rossi až na pátém místě celkově a v Assenu slavil své jediné vítězství. Tak špatnou výsledkovou sezónu neměl miláček publika od dob svého závodění za Ducati a během svých 18 sezón v královské kubatuře 500ccm/MotoGP vůbec.

„Nebyl to zrovna úspěšný rok, pokud mám být upřímný. Zažili jsme několik dobrých závodů, ale náš potenciál je větší, než bylo vidno na první pohled. Nyní bude následovat těžká úloha, vzniklou mezeru znovu uzavřít“.

Na rok 2018 je ale «starý mistr» hodně sebevědomý: „Při posledním testu jsme šli správným směrem, nyní musíme počkat do února. Mým přáním je pochopitelně silný motocykl“, říká Rossi pro «GPone».

Rossiho fanoušci si pochopitelně dělají velké naděje, že «Doctor» také po roce 2018 bude opět útočit na kýžený 10. titul mistra světa, pokud ho tedy nezíská už v příští sezóně. V kubatuře MotoGP by to bez Valentina Rossiho bylo jako ve fotbalovém mistrovství světa bez Itálie, což je 2018 bohužel trpká realita:„Toto přirovnání se mně opravdu líbí. Takže se pokusím ještě o něco déle pokračovat“, směje se Rossi.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama