Reklama

MotoGP: Alex Lowes kandidátem pro Tech3-Yamaha

Další Angličan jako nástupce Bradleyho Smitha? Alex Lowes navštívil paddock MotoGP v Jerezu a jednal zde s týmovým manažerem Tech3-Yamaha Hervé Poncharalem o sezóně 2017.

Návštěva Alexe Lowese při GP Jerezu nebyla pouze rodinná návštěva dvojčete Sama - jezdce kubatury Moto2 v týmu Gresini Racing, nýbrž šlo o něco hodně důležitějšího.

25letý Alex Lowes, který v letošním roce závodí za Yamahu v týmu Pata Yamaha Superbike, je hodně horkým kandidátem jako nástupce za Bradleyho Smithe - ten bude závodit v sezónách 2017 a 2018 za tovární tým Red Bull-KTM.

Poncharal by si chtěl podržet v týmu aktuálně pátého jezdce v MS-MotoGP Pola Espargara a k němu přiřadit jednoho Rookieho, nejraději z Moto2.

„Ovšem to přicházejí v úvahu jen Alex Rins a Jonas Folger, neboť Sam Lowes je blokován u Aprilie, Johann Zarco u Suzuki“, ví dobře Poncharal.

Přitom musí Poncharal počítat s tím, že Jonas Folger by mohl odejít ke KTM, Rins je potom v hledáčku týmů Repsol-Honda, LCR, Marc VDS nebo u Ponse.

Alex Lowes není sice ideálním pilotem pro schéma Yamaha-Junior týmu od Poncharala - má už 25 let - ale zato vyhovuje jeho soukromý sponzor Monster a jezdí za Yamahu.

Pokud by vše vyšlo, tak by nebyli Pol a Aleix Espargaró v příští sezóně jediným bratrským párem v MotoGP 2017.

Zatímco Sam Lowes, nyní lídr MS-Moto2 a mistr světa WorldSSP z roku 2013, má na rok 2017 smlouvu s Aprilií do MotoGP, tak je Alex v paddocku zatím nepopsaným listem. Alex se stal v roce 2013 britským šampionem superbike, v letech 2014 a 2015 závodil v WorldSBK a získal dosud tři pódiová umístění.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama