Reklama

MotoGP 2018: Rabat je jasný! Simeon a Smith s ?

Mistr světa Moto2 z roku 2014 Esteve «Tito» Rabat se stal definitivně pilotem Reale Avintia Racing v královské kubatuře MotoGP, kde bude pilotovat motocykl Ducati Desmosedici GP.

28-letý Esteve Rabat závodil dvě sezóny v týmu EG 0,0 Marc VDS motocykl Honda RC213V, ovšem vůbec se mu nedařilo: V Rookie sezóně 2016 skončil celkově na P21., nyní v 2017 je po 12 odjetých závodech Grand Prix průběžně na P18.

Teoreticky jsou už všechna místa na startovním roštu kubatury MotoGP obsazena, prakticky jsou ale dvě pozice hodně viklavé: Belgičan Xavier Simeon by se měl stát týmovým kolegou Esteve Rabata v Reale Avintia Racing, neboť má v «kufru» připraveno 700 000 Euro jako «věno», ale....Minimálně továrna Ducati není s aktuálně 20. jezdcem klasifikace MS-Moto2 vůbec spokojena, a žádá týmového majitele Raula Romera o zvučnější jméno pro druhý motocykl Ducati Desmosedici GP této stáje! Nabízí se především oba stávající piloti této stáje Hector Barbera (vloni v Top-10 celkově) a Loris Baz (aktuálně na P15), když Němec Stefan Bradl nabídku Romera odmítl a bude raději závodit v šampionátu WorldSBK za tým Red Bull Ten Kate Honda.

A tovární tým rakouské KTM má sice uzavřenou smlouvu s Britem Bradleyem Smithem i na rok 2018, ale: Smith zatím nijak neoslnil, v šampionátu je ze stabilních pilotů královské kubatury MotoGP skoro nejhorší - P22 se ziskem 8 bodů (za ním pouze Sam Lowes - Aprilia - P25 a 2 body) a tak může být v hierarchii KTM klidně degradován na roli testovacího jezdce a naopak Mika Kallio - při ještě jednom zopakování umístění v Top-10 (jako při GP Rakouska) postoupit na jeho místo!

Týmy MotoGP 2018

Repsol Honda Team: Marc Márquez, Dani Pedrosa
Movistar Yamaha MotoGP: Valentino Rossi, Maverick Vinales
Ducati Team: Andrea Dovizioso, Jorge Lorenzo
Suzuki Ecstar: Andrea Iannone, Alex Rins
Aprilia Racing Team Gresini: Aleix Espargaró, Scott Redding
Red Bull KTM Factory Racing: Pol Espargaró, Bradley Smith?
LCR Honda: Cal Crutchlow, Takaaki Nakagami
Estrella Galicia 0,0 Marc VDS Honda: Franco Morbidelli, Tom Lüthi
Tech3-Yamaha: Johann Zarco, Jonas Folger
Octo Pramac Ducati: Danilo Petrucci, Jack Miller
Reale Seguros Avintia Ducati: Tito Rabat, Xavier Siméon?
Pull & Bear Aspar Ducati: Álvaro Bautista, Karel Abraham



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama