Reklama

MotoGP 2017: Zůstane 23 jezdců na startovním roštu

Výběrová komise se po dohodě se zástupci továren rozhodla, že startovní pole královské kubatury MotoGP bude mít na sezónu 2017 pouze 23 pilotů.

21. března, tedy den po úvodním závodě sezóny v Doha/Kataru, bylo rozhodnuto, že se existující týmy z paddocku Grand Prix mohou ucházet o 24., a tedy poslední volné místo pro MS-MotoGP 2017 na následující čtyři roky.

Zájem měly týmy Forward Racing, Páginas Amarillas Pons, Leopard Racing, CarXpert a LCR Honda. zatímco Aki Ajo svůj údajný zájem dementoval. Na konci zůstali pouze tři vážní zájemci.

V paddocku GP bylo ovšem otevřeným tajemstvím, že hlavním kandidátem byl tým okolo Sita Ponse. Zaprvé už má bohaté zkušenosti z MotoGP, navíc také jistý a odpovídající budget. A navíc měl jako jezdce vybrané buď Alexe Rinse, nebo Pola Espargaró.

Bohužel se nenašla žádná továrna, která by chtěla dodat navíc jeden motocykl. Možnost dohody by snad byla s Ducati, ale Italové mají ve startovním poli už nyní 8 motocyklů a tak Dorna neměla žádný zájem na další motocykl této značky.

Selection Committee (FIM, IRTA a Dorna) tak v pátek rozhodla, že startovní pole 2017 zůstane při 23 pilotech.

Je ovšem možné, že na sezónu 2018 bude vypsáno další pozdější výběrové řízení, na 24. startovní místo v MotoGP. A že se značky Aprilia, Suzuki nebo KTM do té doby rozhodnou, zvýšit počet svých motocyklů v královské kubatuře.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama