Reklama

MotoGP 2017: Avintia Racing Ducati nemění sestavu

Španělský tým Avintia Racing pojede v sezóně 2017 ve stejné sestavě jako letos, tedy s Francouzem Lorisem Bazem a španělským pilotem Hectorem Barberou.

Héctor Barberá a Loris Baz prodloužili své smlouvy s týmem MotoGP Avintia Racing o další rok. Barberá dostane k dispozici na novou sezónu dokonce letošní model Desmosedici.

Po devíti závodech letošní sezóny byl Héctor Barberá s modelem Desmosedici GP14.2 dokonce před GP Rakouska nejlepším pilotem Ducati v celkovém pořadí, když byl v Top-7. Teprve včerejšími pódiovými umístěními a zároveň diskvalifikací Španěla se dostali Iannone a Dovizioso před něho. Ovšem Barbera je i nadále v tabulce MS-MotoGP v Top-10 jako druhý nejlepší satelitní pilot vůbec (před ním pouze Pol Espargaro s Tech3-Yamahou). Na základě těchto výborných výsledků bude mít 2017 Barberá k dispozici letošní tovární motocykl, který v současné době pilotují Dovizioso a Iannone.

Tým Avintia Racing udělal v posledních letech obrovský skok, ještě v roce 2014 - první rok s Ducati - skončil 29letý Barbera celkově na P18, vloni se posunul na P15 a nyní je tento španělský pilot pevně ukotven v Top-10.

23letý Loris Baz absolvuje letos svou první sezónu v MS za tento tým manažera Agustina Escobara bohužel byl dlouho zraněn a tak zatím nemohl svou výkonnost plně prokázat. Bývalý pilot WorldSBK bude mít k dispozici motocykl Ducati GP15.

Podrobný pohled na startovní rošt královské kubatury 2017 nám nabízí už pouze jedno volné místo a sice u Aspara: Vedle Alvara Bautisty pojede buď současný jezdec Ir Eugene Laverty - pokud nepřejde do WorldSBK k Milwaukee Aprilia, nebo další současný pilot týmu Pull & Bear Aspar Yonny Hernandez z Kolumbie.

Startovní rošt MotoGP 2017

Movistar Yamaha
Valentino Rossi
Maverick Vinales

Ducati Corse
Jorge Lorenzo
Andrea Dovizioso

Repsol Honda
Dani Pedrosa
Marc Marquez

Suzuki Ecstar
Andrea Iannone
Alex Rins

Aprilia Racing
Sam Lowes
Aleix Espargaro

KTM
Bradley Smith
Pol Espargaro

Tech3 Yamaha
Jonas Folger
Johann Zarco

LCR Honda
Cal Crutchlow

Pull & Bear Aspar Team
Alvaro Bautista
???

Avintia Ducati
Hector Barbera
Loris Baz

Pramac Ducati
Danilo Petrucci
Scott Redding

Marc VDS Honda
Jack Miller
Tito Rabat



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama