Reklama

Motocyklová sezóna na Novém Zélandu finišuje

Na Novém Zélandu je v plném proudu motocyklová silniční sezóna. Nejznámějším a kultovním závodním seriálem je «Suzuki Tri Series». První závod se konal na okruhu Bruce McLarena Motorsport Park v Taupu, druhý potom na okruhu Manfeild Circuit Chrise Amona.

26. prosince se na okruhu Cemetery Circuit v Wanganui koná nejen finálový závod této závodní série, ale je to zároveň vrchol domácí motocyklové sezóny.

Evropu zde zastupují pouze 2 jezdci: 31-letý Brit, vítěz letošního závodu Senior-TT na Isle of Man Peter Hickman (Carl Cox Racing - BMW) a Rakušan žijící v Lichtenštejnsku Horst Saiger (Hostettler Yamaha).

V prvním závodním víkendu na okruhu 'Bruce McLaren Motorsport Park - Taupu se Hickmanovi moc nedařilo a obsadil 14. místo v první jízdě (když se po crashi propadl až na samý konec startovního pole, v jízdě druhé byl pak odmávnut v Top-5.

Druhý závodní víkend se konal na okruhu Manfeild Circuit Chrise Amona a zde slavil Peter Hickman vítězný double, takže je před finále na okruhu Cemetery Circuit v Wanganui stále ve hře o titul šampiona v seriálu «Suzuki Tri Series», když na dosavadního lídra Shane Richardsona ztrácí 11 bodů.

Bruce McLaren Motorsport Park - Taupu; Race 1: 1. Mitch Rees (NZ), Honda. 2. Shane Richardson (NZ), Kawasaki. 3. Scott Moir (NZ), Suzuki. Dále: 10. Horst Saiger (A), Yamaha. 14. Peter Hickman (GB), BMW.

Bruce McLaren Motorsport Park - Taupu; Race 2: 1. Damon Rees (NZ), Honda. 2. Richardson. 3. Moir. Dále: 5. Hickman. 15. Saiger.

Circuit Chris Amon - Manfeild; Race 1: 1. Peter Hickman (GB), BMW. 2. Scott Moir (NZ), Suzuki. 3. Daniel Mettam (NZ), Suzuki. Dále: 8. Horst Saiger (A), Yamaha.

Circuit Chris Amon - Manfeild; Race 2:1. Hickman. 2. Shane Richardson (NZ), Kawasaki. 3. Mettam. Dále: 8. Saiger.

Celkové pořadí (po 4 ze 6 jízd): 1. Richardson, 84 bodů. 2. Moir, 81. 3. Hickman, 73. 4. Mettam, 67. Dále: 10. Saiger, 43.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama