Reklama

MotoAmerica - Road Atlanta: Vítězí Beaubier a Elias

Šampionát MotoAmerica měl na pořadu druhý závodní víkend, který se konal na okruhu RoadAtlanta a vítězství si rozdělili obhájce titulu Cameron Beaubier a lídr šampionátu Toni Elias.

Obhájce titulu Cameron Beaubier trumfoval ve velmi napínavém a hodně ostře vedeném první závodě US-Superbike MotoAmerica na okruhu Road Atlanta před Tonim Eliasem a Joshuou Hayesem.

5-členná vedoucí skupina ve složení Cameron Beaubier, Toni Elias, Joshua Hayes, Roger Hayden a Joshua Herrin spolu bojovala hodně tvrdě.

Ačkoliv se Cameron Beaubier (Yamaha) průběžně propadl až na P5, tak v samotném závěru ještě čtyři soupeře předjel a vyhrál s náskokem 0,287 sec. před Tonim Eliasem (Suzuki). Joshua Kurt Hayes (Yamaha) dokončil závod na třetím místě se ztrátou 1,302 sec. Čtvrtý byl odmávnut Roger Lee Hayden - Yamaha (+5.283) a Top-5 dokompletoval Joshua Herrin (Yamaha). V elitní desítce se dále umístili Mathew Scholtz (Yamaha), Bobby Fong (Kawasaki), Jake Lewis (Suzuki), Kyle Wyman (Yamaha) a Jake Gagne (Honda).

Bylo to Beaubierovo 20. vítězství v americkém šampionátu, takže se vyrovnal Fredovi Merkelovi a je v historické tabulce na pátém místě.

Ve druhé jízdě se podařila Tonimu Eliasovi odveta, čemuž ale předcházela tisková konference po první jízdě, kdy Toni Elias (Suzuki) veřejně označil počínání Camerona Beaubiera (Yamaha) za neférové a agresivní.

Rovněž ve druhé jízdě bojovali oba protivníci hodně tvrdě, tentokrát vyhrál ex-mistr světa Moto2 Toni Elias před svým týmovým kolegou z Yoshimura Suzuki Rogerem Haydenem (+0.308) a Beaubierem (+0.564).

Joshua Herrin skončil ve druhé jízdě (+5.036) čtvrtý, Kyle Wyman (+11,081) pátý a Jake Lewis (+28.286) - vítěz hodnocení Superstock-1000 - obsadil místo šesté. Jake Gagne skončil sedmý, Danny Eslick (Yamaha) osmý, David Anthony (Kawasaki) devátý a Bryce Prince (Yamaha) dokompletovali Top-10.

Zatímco Joshua Hayes (Yamaha) a Matthew Scholtz (Yamaha) museli vzdát pro technické defekty, tak Bobby Fong (Kawasaki) havaroval v 5. kole.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama