Reklama

Moto3 Valencia: Alcoba místo Rodriga

Ve finále letošního mistrovství světa ve Valencii uvidíme v závodě i aktuálního juniorského mistra světa Moto3 Jeremy Alcobu. Ten pojede místo zraněného Gabriela Rodriga v týmu Fausta Gresiniho.

Argentinec Gabriel Rodrigo byl zapleten do série crashů v Sepangu - havarovalo zde 10 jezdců - a konkrétně on byl v pádu se Tatsuki Suzukim a Alonso Lopezem, když jel na druhé pozici. Později se zjistilo, že si 23-letý jezdec zlomil klíční kost, a operaci odmítl.

17-letý Jeremy Alcoba dostal už předtím wild card a měl startovat ve Valencii za svůj tým ze šampionátu CEV-Repsol, tedy za Laglisse Academy s motocyklem Husqvarna. Ale k tomu nedojde, a juniorský mistr světa nahradí - stejně jako už ve dvou letošních závodech MS-Moto3 v týmu Kömmerling Gresini zraněného Gabriela Rodriga.

Mimochodem: V Silverstone byl Jeremy Alcoba hned při svém druhém závodě Grand Prix odmávnut v bodech, na P14.

Závod v Cheste u Valencie bude posledním závodem v týmu Kömmerling Gresini pro Itala Riccarda Rossiho, který nenašel na příští sezónu místo na startovním roštu. Rossi je v šampionátu se ziskem pouhých 8 bodů na 30. místě celkově. Alcoba tak bude jediným pilotem týmu Kömmerling Gresini na následujících testech v Jerezu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama