Reklama

Moto3: Tým Saxoprint Peugeot je na prodej

Neuspokojivé výsledky týmu Saxoprint Peugeot vedly k tomu, že ještě před GP v Mugellu bude tento tým - nástupce RTG (Racing Team Germany) - prodán. Zatím se vyskytly dva zájemci, ovšem už při GP Itáile by měl tým startovat pod novým majitelem.

Aktuální pohled do tabulky MS-Moto3 nenabízí zrovna uspokojivý pohled. John McPhee je se ziskem 9 bodů na P20 (když všechny body získal v mokrém závodě GP Argentiny), Alexis Masbou pak na P27 bez bodového zisku. Tedy za normálních suchých podmínek ještě ani jeden z továrních pilotů Peugeot nebodoval.

Dosavadní výsledky jsou tedy hodně špatné a protože několik sponzorských smluv je závislá přímo na dosažených výsledcích, tak tým je momentálně v hodně svízelné finanční situaci.

Současný šéf Terrel Thien má nyní dva zájemce o koupi tohoto týmu, a ještě před Mugellem by mělo být vše jasné.

„Pro mě je důležité, aby vše proběhlo absolutně čistě, a všechny smlouvy s Saxoprintem a Peugeotem byly dodrženy. Dále je pro mě důležité, aby všichni dosavadní členové týmu měli zajištěnou budoucnost“.

Co se týká technické stránky, tak Mahindra , ke které patří Holding Peugeot Motorrad, se nyní odhodlala velmi rychle řešit největší problémy a tou je převodovka. Britská specializovaná firma Nova Racing je novým partnerem Mahindry a měla by problémy okamžitě začít řešit. Ovšem zázraky se žádné nedají očekávat.

V posledním závodě při GP Francie v Le Mans obsadili Alexis Masbou P19, John McPhee dojel o místo za ním na P20.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama