Reklama

Moto3: Kariéra Marie Herrery v GP je zachráněna

Dorně a KTM se podařilo zachránit závodění španělské jezdkyně Marie Herrery v letošním MS-Moto3 a měla by se objevit už v závěru třídenních testů v Jerezu na okruhu Jerez de la Frontera.

Dle posledních zpráv obdrží jediná žena ve startovním poli letošního MS Moto3 Maria Herrera už na páteční testování svůj nový motocykl KTM RC16 2016, s kterým by měla absolvovat za tým Laglisse letošní sezónu MS Moto3.

Potom, co Laglisse z finančních důvodů ztratil obě startovní místa na roštu kubatury MS Moto3, začala Maria Herrera jednat s týmem RBA, kde by startovala jako třetí jezdec, když Gabriel Rodrigo a Juanfran Guevara byli jasní. Ovšem RBA nejenže neobdržel třetí místo, ostatně podle očekávání, tak jim také chyběly finanční prostředky.

Nyní se ale celá situace vyvinula pozitivně a jelikož tým Laglisse a samotná Herrera sehnali od sponzorů dostatek peněz, aby získali jak startovní místo, tak také motocykl KTM 2016, tak se Herrera objeví i ve své druhé sezóně MS. To ostatně potvrdil i vedoucí projektu KTM Christian Korntner. Rovněž Dorna a IRTA celou záležitost potvrdili.

V žádném případě nebude mít Herrera v sezóně 2016 nějakého týmového kolegu.

Otázkou zůstává, zda ale tým Laglisse a Herrera budou mít dostatek financí na celou sezónu? Zatím je dle Kortnera pouze jisté, že je k dispozici rozpočet pro motocykl a náhradní díly na první část sezóny. Rovněž je možné, že Herrera bude jezdit během prvních dní testů na trati s loňským bikem.

Samozřejmě, že kromě KTM, která se ukázala velmi kooperativní, se o hodně zasloužila především IRTA a Dorna, obě instituce chtěli vidět ve startovním poli tuto rychlou ženu a bylo jedno, zda v kombinaci s Laglisse nebo s jiným subjektem.

Ještě předtím ale jednala Herrera a KTM s týmem Schedl GP Racing, ale týmový majitel Peter Öttl vše odmítl se slovy, že je už příliš pozdě na nějakou smysluplnou dohodu, že taková velmi zajímavá záležitost se měla řešit někdy na podzim roku 2015.

Herrera ukázala ve své Rookie sezóně 2015 opravdu silné výkony, celkem nasbírala 9 mistrovských bodů a jejím nejlepším umístěním bylo P11 na Phillip Islandu. Jejím nejlepším závodem ale byla deštivá GP v Silverstone, kde až do svého pádu jezdila v Top-4, pak ji sjela noha ze stupačky a Maria havarovala.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama