Reklama

Moto3: Jorge Navarro si zlomil nohu

Nyní má Brad Binder v boji o titul mistra světa Moto3 hodně ulehčenou úlohu. Jeho největší soupeř v šampionátu Jorge Navarro si totiž při tréninku ve Valencii zlomil na levé noze holení a lýtkovou kost.

Potom, co pilot Hondy Jorge Navarro vyhrál před domácí kulisou v Barceloně a oslavil tak své první vítězství v GP, chtěl v Assenu opět snížit náskok v šampionátu na Brada Bindera. Jihoafričan Binder má aktuálně v MS náskok 44 bodů na Navarra. Ale tréninková havárie udělala Španělovi „čáru přes rozpočet.“

20letý jezdec týmu Estrella Galicia trénoval v sobotu na tréninkové trati „KSB Karting“ v blízkosti svého domova v Barceloně, bohužel nebyl schopen zabránit pádu a zlomil si přitom levou holení a lýtkovou kost.

Druhý jezdec MS-Moto3 byl dnes operován Dr. Mirem a Dr. Ginebredou v nemocnici 'Hospital Universitari Dexeus' v Barceloně. Kdy bude Navarro schopen comebacku je hodně nejisté. Start v Dutch-TT při GP-Assen 26. června je vzhledem k tomuto zranění nepravděpodobný, neboť uvažovaná doba rehabilitace je 1- 3 měsíce!

Romano Fenati, který je MS na P3, a nachází se tak v tabulce MS za Navarrem, ztrácí na Bindera 67 bodů, čtvrtý Nicolo Bulega je pak za Jihoafričanem 81 bodů.

Brad Binder z továrního týmu KTM závodící za Red Bull KTM Ajo stál v každém letošním závodě - tedy celkem sedmkrát - na stupních vítězů, z toho třikrát jako vítěz.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama