Reklama

Moto3: Bastianini se zranil při motokrosu

Italský jezdec týmu Gresini, Enea Bastianini měl v letošní sezóně bojovat o titul mistra světa v Moto3. Zatím se mu moc nedařilo a nyní si navíc při tréninku motokrosu zlomil pravé zápěstí.

V prvních čtyřech závodech letošní sezóny se vloni celkově třetí Enea Bastianini (druhý na Masarykově okruhu 2014 a 2015) nepodíval ani jednou na stupně vítězů a dokonce si připsal v Argentině nepopulární nulu. Aktuálně mu proto patří v MS až sedmé místo se ztrátou 48 bodů na Brada Bindera.

Nyní ale následovala další jobovka, Bastianini havaroval při tréninku motokrosu a zlomil si pravé zápěstí.

Po vyšetření od Dr. Michele Zasa z Clinica Mobile bylo následovně rozhodnuto, že se 18letý jezdec podrobí během čtvrtka dopoledne operaci v nemocnici v Rimini, kterou provedl Dr. Giannicola Lucidi. Přitom byla zlomenina stabilizována kovovou destičkou.

Bastianini chce ale přesto 8. května bojovat při Grand Prix v Le Mans o důležité body, kterých zatím nemá rozhodně nazbyt. Jestli to ale bude možné, lze nyní těžko odhadnout, pokud by ale Bastianini svou neúčastí ztratil další body, tak by se jeho sen o zisku titulu v roce 2016 definitivně rozplynul.

Foto: @Friedrich Weisse



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama