Reklama

Moto3 - 2017: 15x Honda, 10 KTM, 3 nové týmy

Ačkoliv KTM vyhrála suverénně titul mistra světa Moto3 2016, tak ztratila některé týmy - naopak Honda bude mít 2017 o pět motocyklů na startovním roštu více. A tři týmy úplně skončily!

Řadu týdnů se tvořilo startovní pole MS-Moto3, nyní je vše jasné: 17 týmů bude závodit v MS, tři z nich (AGR, Schedl a nový britský tým) pouze s jedním jezdcem, což je celkem 31 pilotů.

Startovní pole se skládá z 15 motocyklů Honda, 10 KTM, čtyři jezdci pojedou biky Mahindra a dva motocykly Peugeot - včetně našeho Kornfeila.

Na startovním roštu se už neobjeví nizozemský RW Racing Team, 2015 ještě vítěz v Indy s Livio Loiem, což znamená konec závodění skupiny okolo týmového šéfa Jarno Janssena a šéfmechanika Hanse Spaana v této kubatuře. Livio Loi odešel k týmu Leopard, týmový majitel SIC58 Paolo Simoncelli přetáhl Nizozemcům Japonce Suzukiho - aby měl krytá záda od HRC. A plán poslat do světa Grand Prix Mexičana Gabriela Martineze-Abrega se nepodařilo přeměnit do praxe.

Tým Italia je druhou závodní stájí, která musela skončit, tím třetím je privátní tým MH6 (ex-Laglisse). Ovšem máme zde tyto nové stáje: SIC58 Squadra Corse a AGR-Team (Maria Herrera).

Mimochodem: Mahindra/Peugeot má ten minimální počet jezdců dle reglementu, tedy šest, aby mohli vůbec v šampionátu startovat.

Nejsilnější nabídku má na rok 2017 papírově Honda.

Do Moto2, tedy o level výše, přestupují vítěz z Aragónu Jorge Navarro (ke Gresinimu), Fabio Quartararo (k Ponsovi), Andrea Locatelli (do Italtransu), Brad Binder (za Red Bull Ajo-KTM), Francesco Bagnaia (k SKY VR46) a Khairul Idham Pawi (k Honda Asia), tedy šest talentů odchází do MS-Moto2, aby nahradili Zarca, Rinse, Lowese a Folgera, ti všichni odcházejí do MS-MotoGP.

Mahindra/Peugeot ztratila tři skvělé jezdce: McPhee pojede v novém britském týmu s motocyklem Honda, Bagnaia odchází do MS-Moto2 k týmu SKY VR46, kde bude jeho týmovým kolegou pravděpodobně Stefano Manzi a Jorge Martin zamířil ke Gresinimu.

Suverénní vítěz Red Bull-Rookies-Cupu Ayumu Sasaki (čtyři vítězství, tři druhá místa a čtyři třetí - ze 13 závodů celkem) pojede rovněž MS - místo Kornfeila v týmu Drive M7 SIC.

Velké překvapení: Hiroki Ono, v Motegi diskvalifikován z P3 a vítěz Pole-Position při GP Japonska, ztratil své místo v týmu Honda Asia a je momentálně na rok 2017 nezaměstnaný.

V týmu Honda Asia by měli dostat šanci dva teenageři z Shell Advance Asian Taent Cupu: Lídr Ai Ogura z Japonska a Thajec Somkat Chantra. Tento výběr jezdců pro tým Tadyho Okady ale není ještě potvrzen.

KTM bude spoléhat 2017 na následující jezdce: Antonelliho, Bendsneydera, Bulegu, Migna, Öttla a Darryna Bindera.

Týmy Moto3 2017

AGR Team (KTM)?: Maria Herrera
Aspar Mahindra (Mahindra): Lorenzo Dalla Porta, Albert Arenas
CIP Unikom Starker (Mahindra): Marco Bezzecchi, Enzo Boulon
Drive M7 SIC Racing (Honda): Adam Norrodin, Ayumu Sasaki
Estrella Galicia 0,0 (Honda): Enea Bastianini, Aron Canet
GB Team (Honda): John McPhee
Gresini Racing Moto3 (Honda): Jorge Martin, Fabio di Giannantonio
Honda Team Asia (Honda): Ai Ogura?, Somkiat Chantra?
Leopard Racing (Honda): Joan Mir, Livio Loi
Ongetta Rivacold (Honda): Romano Fenati, Jules Danilo.
Peugeot Saxoprint (Peugeot): Jakub Kornfeil, Patrick Pulkkinen
Platinum-Bay-Real-Estate (KTM): Marcos Ramirez, Darryn Binder
RBA Racing (KTM): Juanfran Guevara, Gabriel Rodrigo
Red Bull KTM Ajo Motorsport (KTM): Niccolo Antonelli, Bo Bendsneyder
Schedl GP Racing (KTM): Philipp Öttl
SIC58 Squadra Corse (Honda): Tony Arbolino, Tatsuki Suzuki
SKY VR 46 (KTM): Nicolo Bulega, Andrea Migno



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama