Reklama

Moto2: Niki Tuuli nahradí Fahmiho

Finský jezdec šampionátu WorldSSP Niki Tuuli nahradí v šampionátu MS-Moto2 v týmu SIC Racing malajského pilota Fahmiho Khairuddina. Ten jak jistě víte, nahradil těsně před sezónou svého krajana Hafizhe Syahrina, který odešel závodit do královské kubatury MotoGP místo nemocného Jonase Folgera.

Po umístěních 28; 26 a 27 a po pádu v Jerezu se skončila Grand Prix kariéra Fahmiho Khairuddina a už od GP Francie v Le Mans pojede místo něho aktuální jezdec WorldSSP Niki Tuuli z Finska. Ten se objevil v šampionátu WorldSSP v sezóně 2016, ale kvůli povinné vojenské prezenční službě absolvoval pouze 3 starty s wild card, a vždy byl v cíli odmávnut na pódiových pozicích.

Po těchto skvělých úspěších závodil 2017 za tým Vesa Kallia a už se mu tolik nedařilo, když v šampionátu obsadil celkově až 7. místo (vyhrál v Magny Cours a získal jedno Pole-Position). Nyní místo Tuuliho závodí u Vesy Kallio německý ex-pilot Moto2 Sandro Cortese a Tuuli si musel zakoupit své místo na startovním roštu v týmu CIA Landford Insurance Honda.

Jelikož Tuuli zatím celou svou kariéru absolvoval na motocyklech o objemu 600 ccm, tak by pro něho přechod do Moto2 neměl být zas tak velkým problémem. Přesto bude jistě několik závodů trvat, než si mladý Fin zvykne na jiný motocykl, než který dosud pilotoval: Nejdříve to byla Yamaha, letos tedy Honda a teď ho čeká Kalex.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama