Reklama

Moto2 2019: Folger s Tulovicem za Kiefer Racing (KTM)?

25-letý Němec Jonas Folger by se rád vrátil do paddocku Grand Prix jako stabilní jezdec. Ale dobře ví, že dveře do «premier class» jsou pro něho momentálně zavřeny.

V současné době je sice Folger členem testovacího týmu «Yamaha Factory Racing Europa Test Team» kubatury MotoGP, ale zároveň závodí jako náhradník za «zraněného» Khairula Idhama Pawiho v týmu Petronas-Sprinta.

Během tohoto týdne v úterý a ve středu testoval Jonas Folger na okruhu Misano World Circuit nový materiál Yamaha M1 MotoGP pro Rossiho a Viňalese, od pátku ovšem pojede místo Pawiho (a zřejmě i na Sachsenringu) na okruhu «TT Circuit Assen» v kubatuře Moto2.

Selektions-Komitee (skládající se ze zástupců Dorny, IRTA a FIM) obdržela přihlášku týmu Kiefer Racing do Moto2 pro sezónu 2020, ve které jsou uvedeni 2 němečtí jezdci: 18-letý Lukas Tulovic a 25-letý Jonas Folger - jako motocykly jsou zapsány rakouské KTM.

Nebude to ale vůbec jednoduché, Dorna chce počet jezdců v kubatuře Moto2 zredukovat a Kiefer Racing má momentálně jen jedno místo na startovním roštu.

Dosud je na 2020 jediným jistým Němcem Marcel Schrötter, Öttl a Tulovic nemají vůbec nic jistého. V Moto3 a v MotoGP nějaký Němec chybí, přitom se jedou jak GP Rakouska a GP Německa, navíc TV-Servus závody Grand prix přímo přenáší!

Majitel týmu Jochen Kiefer potřebuje pro jednoho jezdce kubatury Moto2 na celou sezónu přibližně 1,2 milionu Euro, pro dvoučlenný tým 1,8 milionu Euro a to by dle Kiefera neměl být zas tak velký problém.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama