Reklama

Morbidelli pojede EWC v Sepangu

V polovině srpna oznámil Razlan Razali, CEO okruhu «Sepang International Circuit» a majitel týmů Moto3-, Moto2- a MotoGP-MS, že pošle na 8hodinovku v Sepangu svůj vlastní tým.

V rámci «myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich» na Red Bull Ringu navštívil tento manažer Rakušana Mandyho Krainze v jeho «hlavním stanu», kde je sídlo týmu Yamaha Austria Racing, zkráceně YART.

A vznikla smlouva, že Mandy Krainz připraví odpovídající závodní materiál pro nový tým na závod EWC v Sepangu v polovině prosince 2019.

Tým vytvoří Ital Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT), lokalmatador Hafizh Syahrin (Red Bull KTM Tech 3) - oba ze šampionátu MotoGP a Michael vd Mark ((PATA YAMAHA WorldSBK TEAM) - z WorldSBK. Pochopitelně, že budou mít k dispozici motocykl Yamaha YZF-R1.

Závod se pojede v rámci «Races of Malaysia» jako dvojitý závodní blok, tedy pro motocykly EWC a FIA World Touring Car Cups (WTCR), pořadatelem je reklamní agentura «Visit Malaysia 2020» a logem potom #RoadToMalaysia, jako náhrada za neuskutečněný závod formule 1.

Mimochodem: 8hodinovka v Sepangu je novým závodem v kalendáři EWC a nahradila závod na SlovakiaRingu, na který se v posledních letech pouze snášela kritika (většinou oprávněná).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama