Reklama

Monza Rally Show: Valentino Rossi vyhrál popáté!

Devítinásobný mistr světa motocyklů Valentino Rossi už popáté na Monza Rally Show potvrdil, že je hodně rychlý i na čtyřech, když Star továrny Yamaha vyhrál celkově už popáté.

Svým pátým trumfem při Monza Rally Show vyrovnal Valentino Rossi rekordní počet vítězství, které drží Dino Capello. Specialista Rallye Dani Sordo se musel spokojit s druhým místem za vice-mistrem světa MotoGP a jeho Co-pilotem Carlo Cassinou s vozem Ford Fiesta.

A to přesto, že Španěl vyhrál šest z deseti zvláštních rychlostních zkoušek. Ovšem trest v podobě 5 přidaných sekund už ve druhé etapě - Sordo porazil kužel vytyčující trať - ho hned na začátku 37. ročníku odsoudil k 2. pozici a Rossi, ačkoliv vyhrál pouze dvě rychlostní zkoušky, svou první pozici uhájil až do konce. Zbývající dvě pro sebe rozhodl Marco Bonanomi, který s vozem Citroën DS3 dokompletoval stupně vítězů.

Hodně špatně si vedla legenda MX-GP Tony Cairoli, ta se svým vozem Citroën DS3 bojovala především s technickými problémy. Loňský vítěz tak obsadil až 16. místo, i když v závěru letošního ročníku dokázal, že nic ze svého umění neztratil: P2; P4 a P3 v posledních třech zkouškách.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama