Reklama

Mokrý ADAC Junior Cup na Sachsenringu

Dne 1. 7. 2017 se na Sachsenringu při Grand Prix Německa konal čtvrtý podnik „ADAC Junior Cup 2017“, který se jezdí s identickými motocykly KTM RC 390. Zúčastnil se ho i náš talentovaný jezdec Matyáš Konečný (13 let) z Kyjova spolu se svým týmem MK Racing.

Matyáš #52 byl na tomto obtížném okruhu poprvé, ostatně jako na většině míst, kde se tento prestižní pohár koná. To, že se závod jede společně s MotoGP nese sebou i negativum v podobě omezené doby tréninku. Volný trénink je zcela zrušen a konají se pouze dvě 30-ti minutové kvalifikace a obě dvě již v pátek.

V první kvalifikaci se Matyáš trať učil a ve druhé se mu podařilo zajet 12. kvalifikační čas, což znamenalo start z osmé řady, protože seriál se jede společně s nizozemským KTM Cup-em. Na Sachsenringu po celý víkend panovalo poměrně chladné počasí, které vyvrcholilo prudkým deštěm doprovázejícím celý sobotní závod.

Matyáš se po startu ze středu startovního roštu posunul na desátou pozici a poté bojoval v pětičlenné skupině o osmé místo závodu. Po menší chybě nakonec obsadil dvanácté místo a připsal si další čtyři cenné body do seriálu.

Matyáš po závodě uvedl: „Trať byla hodně těžká, hlavně pro volbu správné stopy. Před závodem jsem nebyl nadšen, tím, že tak leje, ale s výsledkem jsem spokojen.“ Dalším závodem je domácí Grand Prix v Brně 5. srpna, na kterou se celý náš tým velmi těší a věří v lepší výsledek."

TZ MK Racing



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama