Reklama

MMČR pokračovalo ve sluneční výhni na Pannonia Ringu

Mezinárodní mistrovství České republiky silničních závodních motocyklů na závodních okruzích o uplynulém víkendu pokračovalo na okruhu Pannoniaring v Maďarsku. I přes tropické teploty jezdci předvedli skvělé závody.

Třetí závodní podnik letošní sezóny mezinárodního mistrovství České republiky silničních závodních motocyklů na závodních okruzích se konal na okruhu Pannoniaring v Maďarsku, kde byly promotérem LUTEC uspořádány závody mezinárodního motocyklového šampionátu Alpe Adria. V letošní sezóně mohou jezdci zapsaní do našeho MMČR bojovat ve třídách Supersport 300, Superstock 600, Superstock 100 a Superbike.

Závodní víkend byl ovlivněn hlavně vysokými teplotami, navíc se na Pannoniaringu nedá nikam schovat, takže to bylo pro všechny velice náročné. Kvůli tomu měli jezdci problémy s přilnavostí trati a několik z nich v neděli spadlo. I přes to jsme opět mohli sledovat pěkné závody plné napínavých soubojů a boj o každý bod ať už do Alpe Adria nebo do českého mistrovství.

Supersport 300

Sobotní závodní program rozjeli jezdci kategorie Supersport 300, kde předvedl skvělou jízdu juniorský závodník z ACCR Czech Talent Teamu - Willi Race Miloslav Hřava, který si dojel pro vítězství. Kromě toho zajel nový traťový rekord v hodnotě 2:07,299. Za ním skončili v těsném rozdílu jen pár tisícin vteřiny Jiří Nespěšný a Manuel Rocca. Ve druhém závodě naopak výborně zajel David Kubáň, který v posledním kole vyhrál souboj a zvítězil jen o setiny vteřiny před Jiřím Nespěšným a Miloslavem Hřavou. Všichni tři se vešli do rozdílu 0,092 s.

MMČR SSP300 - stav šampionátu

1 41 NESPĚŠNÝ Jiří CZE SMF Motoklub Baláž Kawasaki Pi 99 bodů
2 63 HŘAVA Miloslav CZE ACCR ACCR Czech Talent Team - Willi Race Kawasaki Pi 88
3 56 KUBÁŇ David CZE ACCR David Kubáň KTM Pi 67
4 7 ROCCA Manuel ITA FMI Sinko-Hightech Yamaha Pi 61
5 74 LAMBING Leon AUT AMF Motorrad Mayer Kawasaki Du 58

Superstock 600

Ve třídě Superstock 600 můžeme letos celkově sledovat velice počtenou konkurenci, díky které jsou na závodní trati výborné souboje. V sobotu v MMČR vyhrál Kevin Ranner, kterého na stupních vítězů doplnili Jiří Mrkývka a Jaromír Chlup. V neděli se karty obrátily, když Jiří Mrkývka hned po startu spadl. Na stupínek nejvyšší zaslouženě vystoupal Tomáš Šubrt. Jaromír Chlup získal další pódium a třetí skončil Silvio Fiore.

MMČR STK600 - stav šampionátu

1 69 RANNER Kevin AUT AMF KR69 - Team Gesslpower Yamaha Du 110 bodů
2 33 ŠUBRT Tomáš CZE ACCR BRC Šubrt racing team Yamaha Pi 90
3 261 CHLUP Jaromír CZE ACCR Dafitmotoracing Yamaha Du 83
4 10 MRKÝVKA Jiří CZE ACCR TEAM R6 Cup Yamaha Br 70
5 96 FIORE Silvio CHE AMF TEAM R6 Cup Yamaha Du 65

Superstock 1000

Třída Superstock 1000 má letos méně jezdců, navíc se projevila absence Michala Filly, který se stále zotavuje po zranění ze Slovakiaringu. Michal ale do Maďarska přijel podpořit své soupeře alespoň v roli diváka. Jeho dřívější hlavní konkurent Michal Prášek si připsal vítězství v obou závodech. Za ním skončili Michal Šembera a Marek Szkopek v prvním závodě a v tom druhém stupně vítězů spolu s Michalem Práškem obsadili Tomáš Svitok a Michal Šembera.

MMČR STK1000 - stav šampionátu

1 6 PRÁŠEK Michal CZE ACCR Rohác-Fejta Motoracing Team BMW Du 91 bodů
2 111 ŠEMBERA Michal CZE ACCR TME racing team BMW Br 78
3 33 SZKOPEK Marek PL PZM Wojcik Racing Team Yamaha Du 57
4 65 SVITOK Tomáš SVK SMF SK Energy Maco RT Yamaha Du 51
5 69 JŮDA Dominik CZE ACCR TME racing BMW Br 50

Superbike

V nejsilnější třídě Superbike byl opět dominantní tým Fany Gastro BMW Motorrad. V prvním závodě vyhrál Karel Hanika před svým týmovým kolegou Ondřejem Ježkem a třetí dojel Marko Jerman. V neděli dost závodníků skončilo na zemi, včetně Karla Haniky, který měl problém s řazením na svém BMW. Pro vítězství si tentokrát dojel Marko Jerman. Druhou pozici obhájil Ondřej Ježek a po pěkné jízdě si pódiové umístění připsal Jiří Brož.

MMČR SUPERBIKE - stav šampionátu

1 45 JEŽEK Ondřej CZE ACCR Mercury Racing Team BMW Br 125 bodů
2 98 HANIKA Karel CZE ACCR Mercury Racing Team BMW Br 100
3 24 JERMAN Marko SLO AMZS AF Motors Ducati TR Ducati Du 93
4 66 BROŽ Jiří CZE ACCR Montaze Broz Racing Team Yamaha Pi 73
5 144 GESSLBAUER Gerold Jr. AUT AMF RATEZI – Racing Team Yamaha Pi 58

Další závody se jedou v německém Oscherslebenu v termínu od 19. do 21. července 2019.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama