Reklama

Mistr světa Marc Marquez a jeho cesta k titulu obrazem

V sezóně 2016 se podařilo Marcu Márquezovi s týmem Repsol Honda utvořit několik rekordů a už v Japonsku se stal popáté mistrem světa, z toho třikrát v královské kubatuře MotoGP. Podívejme se společně na zisk letošního titulu mistra světa obrázky.

Marc Márquez vyhrál dosud 29 závodů MotoGP a 55 závodů Grand Prix vůbec. Stál v 89 závodech na stupních vítězů, celkem z 147 Grand Prix, kterých se zúčastnil. Se svými 23 lety je nejmladším pilotem v historii, kterému se to podařilo. Svému obrovskému bodovému náskoku může především poděkovat tomu, že jezdil letos nejkonstantněji ze všech. Jako jediný pilot MotoGP dokázal Márquez bodovat ve všech dosavadních závodech sezóny 2016.

Obrázek 1: Marc Márquez vyhrál GP Argentiny, druhý závod sezóny. Na start nastupoval se zvláštní motivací, neboť po testech v Kataru slyšel, že s takovým motocyklem se nedá vyhrát.

Obrázek 2: V Austinu slavil své letošní druhé vítězství. Na tomto okruhu ještě nevyhrál žádný jiný jezdec závod MotoGP a bylo to tedy jeho čtvrté vítězství na této trati v řadě.

Obrázek 3: Nejtěžší moment letošní sezóny. Po crashi dokončil Marquez s tímto motocyklem závod na P13. Je tak jediným jezdcem MotoGP, který dokázal 2016 bodovat zatím ve všech závodech sezóny.

Obrázek 4: Cílový dojezd byl při Grand Prix v Mugellu zatím nejtěsnější ze všech. Márquez byl odmávnut pouhých 19/1000 za vítězem Jorge Lorenzem.

Obrázek 5: Až do závodu GP v Barceloně si od loňského Sepangu nepodali Marc Márquez a Valentino Rossi ani jednou ruku. Po tragické smrti Luise Saloma si oba hvězdní jezdci opět podali ruce.

Obrázek 6: Po pádu v Qualifying na Dutch TT přijel Márquez do boxu týmu Repsol - Honda na skutru jednoho fotografa, kterého mu na chvíli «odcizil».

Obrázek 7: Márquez slavil při Grand Prix na Sachsenringu svůj trumf, po pěti závodech v řadě bez vítězství.

Obrázek 8: Márquez se sám smál při GP České republiky, kde skončil v Top-3, nejlepšímu «selfíčku».

Obrázek 9: Márquezovi fanoušci slavili při závodě GP Aragónu, tedy na španělském okruhu, když předchozích pět závodů GP ve Španělsku nedokázal vyhrát.

1 Marquez Motegi 2016  (1) 1 Marquez Motegi 2016  (2) 1 Marquez Motegi 2016  (3) 1 Marquez Motegi 2016  (4) 1 Marquez Motegi 2016  (5) 1 Marquez Motegi 2016 (8) 1 Marquez Motegi 2016  (7) 1 Marquez Motegi 2016  (6) 1 Marquez Motegi 2016 (9)



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama