Reklama

Místo Rinse pojede v Jerezu Tsuda

Tovární pilot Suzuki v královské kubatuře MotoGP Alex Rins byl úspěšně operován v Barceloně a během 10 dní bude moci začít s rehabilitací.

Alex Rins byl úspěšně operován v nemocnici University Hospital Dexeus v Barceloně, když si zranil levé předloktí při těžkém pádu minulou sobotu v FP3 Grand Prix Americas v texaském Austinu.

21-letý Katalánec, kterého dosud léčil Dr. Austin Hill, ortopedický traumatolog v University Medical Center Brackenridge v Austinu, se do Barcelony vrátil v pondělí. Nicméně kvůli zánětu byl Rins schopen podstoupit operaci levé paže až dnes.

Operaci provedl tým vedený Dr. Xavierem Mirem, tedy vedoucím MotoGP Traumatology Service.

Místo Alexe Rinse pojede v Jerezu testovací jezdec Suzuki Takuya Tsuda, který dostal příležitost před původně uvažovaným Tonim Eliasem. Důvod je prozaický, po GP v Jerezu totiž následuje v pondělí oficiální test IRTA a japonský testovač Tsuda je pro továrnu Suzuki na sezónu 2017 pochopitelně daleko důležitější než Toni Elias, který je pod smlouvou Suzuki US. Kdo nastoupí místo Rinse při GP Francie, není zatím vůbec jisté. V Le Mans by ho měl dle všech informací «Radia Paddock» nahradit lokalmatador Sylvain Guintoli, který v sezóně 2017 závodí za Suzuki v BSB.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama