Reklama

Místo Kornfeila pojede Pizzoli, Yurchenka pak nahradí Rossi

AKTUALIZOVÁNO: Ital Davide Pizzoli nahradí Jakuba Kornfeila v týmu BOÉ Skull Rider Facile Energy. Tento 20-letý Říman má za sebou celkem 5 startů v MS-Moto3 v letech 2015 - 2019, ani jednou ale nebodoval.

Místo původně oznámeného Ukrajince Makar Yurchenka pak opravdu pojede Ital Riccardo Rossi, takže úplně nová sestava týmu BOÉ Skull Rider Facile Energy na rok 2020 je dvojice Italů Davide Pizzoli a Riccardo Rossi.

Oba dva jmenovaní jezdci už také od dnešního dne testují ve Valencii na okruhu Ricarda Torma.

Davide Pizzoli startoval vloni v Aragonu v týmu SIC58 Squadra Corse, když nahradil zraněného Niccoló Antonelliho. Potom se objevil v Thajsku v týmu Fiorenza Caponery za dalšího zraněného Jaume Masiu.

Italský jezdec Davide Pizzoli debutoval v MS-Moto3 s wild card v sezónách 2015 a 2016 a objel celkem 3 závody Grand Prix. Z minulosti ho také známe ze závodění v šampionátu MS-Supersport, a z MSJ-Moto3, samozřejmě i z italského mistrovství CIV Moto3. Vloni závodil kompletní sezónu v CEV Moto3 a vyjel si jedno Pole-Position a získal dvě pódia.

Jeho 17-letý krajan Riccardo Rossi vloni závodil jako stabilní jezdec v MS-Moto3 v týmu Fausta Gresiniho Kömmerling Gresini Moto3 jako absolutní Rookie a odjel celkem 19 závodů Grand Prix, ve kterých získal 8 bodů. Tři závody kvůli crashům Rossi nedojel, naopak čtyřikrát byl ve druhé polovine sezóny odmávnut v Top-15, nejlépe na P13 v Thajsku.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama