Reklama

Místo Karla Haniky pojede v Misanu Alessandro Andreozzi

Zraněného Karla Haniku nahradí při závodě Pirelli Riviera Di Rimini Round na okruhu Misano World Circuit «Marco Simoncelli» italský jezdec Alessandro Andreozzi.

Tento 27-letý Ital měl jet původně v Misanu v kubatuře ME-STK 1000 s wild card za tým Yamaha Speed Action, ale nabídka závodit v WorldSBK se prostě neodmítá.

Alessandro Andreozzi závodil v týmu Mirca Guandaliniho už na konci minulé sezóny v posledních 4 závodních víkendech a během 8 jízd získal celkem 14 bodů, když 5x dojel v Top-15, nejlépe na P12 ve 2. jízdě v portugalském Portimau.

Mirco Guandalini k angažování Alessandro Andreozziho řekl: „Jak už mnozí vědí, bohužel se Karel zranil při tréninku, zlomil si klíční kost, takže nebude moci závodit v dalším závodě na okruhu v Misanu.

Nahradí ho Alessandro Andreozzi, který byl pilotem našeho týmu už minulý rok, k němuž máme velkou úctu a myslíme si, že může předvést dobrý výkon.

Samozřejmě, že je nám Karla velmi líto a přejeme mu, aby se co nejdříve vrátil. Teď se musíme soustředit na závod v Misanu a na Alessandra, aby to bylo co nejlepší. Oba dva - tedy Alessandro a Karel, jsou talentovaní, a pokud Alessandro pojede dobře, mohli bychom ho také nasadit vedle Karla po zbytek sezóny. Uvidíme.“, nevylučuje Guandalini ještě další závody Andreozziho za svůj tým.

Andreozzi tak bude pátým domácím jezdcem, který se o víkendu postaví na start závodu královské kubatury. Kromě něho to ještě budou Marco Melandri (Aruba.it Racing – Ducati), Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Junior Team), Lorenzo Savadori (Milwaukee Aprilia) a Niccolo Canepa (Yamaha Motor Europe).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama