Reklama

Místo Domiho Aegertera pojede Lukas Tulovic

Zraněného Švýcara Domiho Aegertera vystřídá v týmu Kiefer Racing na motocyklu KTM-Moto2 celkem logicky německý talent Lukas Tulovic, tedy aktuálně pilot šampionátu CEV Moto2.

Závodní tým Kiefer Racing, 2011 se Stefanem Bradlem a 2015 s Dannym Kentem mistrem světa, nominoval pro GP v Jerezu (a eventuálně pro Le Mans) jako náhradníka za zraněného Švýcara Domiho Aegertera talentovaného 17-letého Němce Lukase Tulovice.

Na listině náhradníků byla řada jmen: Jonas Folger, Marcel Brenner, Lukas Tulovic, Edgar a Axel Ponsové, Julián Simón a Ricky Cardús. Ovšem Simón má jiné pracovní vytížení během termínu Grand Prix v Jerezu, Cardús je zraněn, Jonas Folger se stále ještě necítí zdravotně v kondici. Takže zbývali pouze Edgar Pons (šampion CEV Repsol-Moto2 2015) a 17-letý německý talent Lukas Tulovic.

Nakonec se majitel týmu Jochen Kiefer rozhodl pro svého mladého krajana. Tulovic (narozen 15. června 2000) tak bude při závodní víkendu Grand Prix v Jerezu slavit svůj debut v MS-Moto2.

S nominací Tulovice - letos už jednou třetí v Aragónu při závodě ME - jsou srozuměni jak partneři týmu Kiefer Racing, tak také závodní oddělení KTM, když Jens Hainbach vidí jako pozitivní stránku věci, že motocykl KTM bude pilotovat a šanci tak dostane maldý německý talent.

Tulovic závodil 2014 v seriálu ADAC Junior-Cup ještě s naším Jiřím Mrkývkou, 2015 absolvoval IDM-Supersport za Freudenberg Racing a 2017 absolvoval za tým Forward Junior celé mistrovství ME-Moto2. V Estorilu si vyjel Pole-Position, v závodě skončil na 4. místě a ME ukončil jako nejmladší účastní šampionátu na 9. místě. Letos závodí v týmu WIMU CNS s motocyklem Tech3 v šampionátu CEV Repsol Moto2.

Lukas bude psát ještě ve středu maturitní písemku z matematiky, a ve čtvrtek poletí do Jerezu.

Mimochodem: 2015 startovalo v MS-Moto2 ještě pět Švýcarů (Lüthi, Aegerter, Krummenacher, Mulhauser a Raffin), v Jerezu nepojede v prostřední kubatuře ani jeden.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama