Reklama

Místo Axela Bassaniho pojede Ricky Cardus

Neočekávaná novinka z průběhu zahajovacího dne (nebo spíše večera ...) testů IRTA kubatury Moto2 na okruhu Losail International Circuitu.

18letý Axel Bassani, šampion European Supersport 2016, se nezúčastní prvního letošního závodu Grand Prix v Kataru příští neděli. Nahradí ho zkušený Španěl Ricky Cardus.

Axel Bassani vyhrál první ročník FIM European Supersport s Kawasaki Ninja ZX-6R za tým San Carlo Team Italy MMF, a Luca Boscoscuro s ním podepsal mnohaletou smlouvu (tři roky, včetně opce) na závodění v Moto2 s druhým motocyklem Speed Up SF7 jako týmového kolegy Simone Corsiho.

V prvním testu IRTA v Jerezu měl ale Bassani několik pádů, a tak bylo vydáno toto oficiální prohlášení, že pilot „ stále není v dobré fyzické kondici k absolvování závodu“.

Debut Axela v mistrovství světa byl proto odložen minimálně na okruh Termas de Rio Hondo (doufejme), a v katarském Losailu ho nahradí zkušený Španěl Ricky Cardus, který má na svém kontě už 88 startů v kubatuře Moto2 (většinou za Forward Racing) a naposled se objevil na startu závodu GP v Mugellu 2016 - za tým JPMoto Malaysia s motocyklem Suter.

V poslední době byl - zítra slaví své 29. narozeniny - Cardus testovacím pilotem KTM (předtím Suteru) v Moto2. Jinak vloni vyhrál Ricky Cardus (Promoto Sport – TransFIORmers Moto2) závod FIM CEV Moto2 European Championship 2016 na okruhu Circuit de Barcelona-Catalunya.

Ricky Cardus je také znám svým hodně blízkým přátelstvím s Jorgem Lorenzem. Bydleli dokonce společně v jednom domě a vyprávěly se o nich dokonce různé fámy...



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama