Reklama

Místo Axela Bassaniho pojede Augusto Fernandez

Italský motocyklový talent Axel Bassani (17 let) byl před domácím závodem Gran Premio d'Italia Oakley v Mugellu vyhozen z týmu Speed Up Racing.

Axel Bassani se stal vloni vítězem podkubatury European Supersport - celkově v MS-WorldSSP obsadil 12. místo a dostal jako obrovský talent v týmu Speed Up Racing z MS-Moto2 šanci v tomto šampionátu jako stabilní jezdec. S týmem majitele Luca Boscoscura podepsal dvouletou smlouvu + další opci na 1 rok.

Bohužel očekávané výsledky se nedostavily, v sezónní premiéře v Losailu Axel Bassani vůbec nestartoval - údajně kvůli špatnému zahojení po operaci slepého střeva v prosinci 2016 - a v dalších čtyřech závodech nezískal ani bod, dokonce se umístění v Top-15 ani nepřiblížil: Argentina (25.); Austin (24.); Jerez (23.) a Le Mans (24.).

Týmovým kolegou Simone Corsiho - aktuálně v MS-Moto2 v Top-10 - na domácím závodě týmu Speed Up Racing při Gran Premio d'Italia Oakley v Mugellu bude celkem mezinárodně neznámý Španěl Augusto Fernandez, aktuálně třetí jezdec ME-Moto2 (CEV). A vloni se tento 19-letý jezdec umístil celkově v Top-5.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama