Reklama

Míří Hanika do šampionátu WorldSSP?

Ex-pilot Grand Prix Karel Hanika z Brna je nyní doslova na roztrhání. Vir Covid-19 nahustil po pandemii motocyklový kalendář a tak třeba 24-letý jezdec střídá jednu motorku za druhou, stejně samozřejmě i pneumatiky a to není vůbec jednoduché.

Nyní absolvoval Hanika závodní víkend v nizozemském Assenu, který ostatně dobře zná ze startů v IDM, Grand Prix nebo Red Bull Rookies Cupu, kde závodil s pro něho hodně neznámým motocyklem Yamaha YZF-R6 za tým WRP Wepol Racing v kubatuře IDM-Supersport.

„Ahoj všichni, minulý víkend jsem se zúčastnil IDM v Assenu. Jel jsem s týmem WRP Wepol Racing v kategorii SSP600, každopádně jsme jeli s úplně sériovou R6. V pátek jsme měli problémy s řazením, takže jsme ztratili docela dost času pro nastavení, ale postupně jsme se zlepšovali. Startoval jsem z P9 a v prvním závodě po dobrých prvních dvou kolech jsem dojel na P5. Druhý závod jsem se cítil opravdu dobře, dostal jsem se na P3, ale pak mi začala odcházet přední brzda a musel jsem bohužel dost zpomalit, protože jsem byl 2x mimo trať. Ještě před tím jsem stihl alespoň zajet nejrychlejší kolo závodu a protože jsem závodník, tak jsem nechtěl odstoupit a dokroužil jsem to nějak na P10. Byla to skvělá zkušenost a začínám se na šestce cítit čím dál líp. Nebylo jednoduché jet s klukama kteří mají rychlejší motorky, ale o to víc jsem se snažil a naučil, až se mi to v brzké době bude hodit, a budu mít špičkovou motorku.

S týmem máme v plánu odjet další závody v tomto šampionátu, a brzy se s Vámi budu moci podělit o další novince.

Každopádně teď je na řadě 24h Le Mans, která se jede už příští týden, a kde budu startovat s týmem YART. Dneska se taky potvrdilo finále letošní sezóny EWC, které se nakonec nepojede v Bol D´Or 24h, ale v Estorilu a bude to 12-hodinovka. Díky ještě jednou týmu za práci a jak mi pomáhají abych se zlepšoval. Díky samozřejmě rodině, sponzorům a všem fanouškům! “.

Co se týká té novinky, tak vždy dobře informované «Radio Paddock» hovoří o tom, že by se tým WRP Wepol Racing měl v šampionátu WorldSSP rozšířit na dva jezdce: V britské části vedené Jamesem Toselandem závodí úspěšně Danny Webb - zatím průběžně na 12. místě, nyní by se několika závodů měla zúčastnit na wild card i česká část s jezdcem Karlem Hanikou.

Jen připomínám: Letos se v šampionátu WorldSSP nepojedou žádné zámořské závody, naopak na těch evropských se vždy pojede během jednoho závodního víkendu dvakrát.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama