Reklama

Míra Popov: Tak jsme došli....

Tak jsme došli.. K někomu se tato informace dostala, k někomu ne. Lehce shrnu moje krátké působení na EWC 8H na Slovakiaringu.

„Na Slovakiaringu jsem ještě nikdy nejel a tak jsem musel nakoukat na YouTube kam ta slovenská motanice vlastně vede. Tým nechal úterní dopoledne k tomu, abych se seznámil s tratí. Po prvních kolech jsem jel čas 2:12 a nakonec jsem se dopoledne dostal na čas 2:09.5, což nebylo na poprvé vůbec špatné. Ač po prvních kolech jsem nadával co to je za okruh, že se těžko hledá stopa v zatáčkách.

Odpoledne sprchlo a na trať vyjelo jen pár jezdců, kteří by se spočítali na prstech jedné ruky. Nicméně trať oschla a po pauze následoval noční trénink. První vyjel Martin Choy a já se šel připravovat. Jenže jsem si nestihl vyměnit tmavé plexi za čiré. Zrovna jsem byl na půli cesty do kamionu pro čiré plexi a v tom mechanici, že Martin je už v boxu. Tak jsem si nasadil helmu bez čirého plexi s tím, že bylo šero a ne úplná tma. Vyjel jsem a už po první zatáčce jsem zjistil, že to byla blbost a není skoro nic vidět. (Slovakiaring je úplně minimálně osvícen oproti LeMans.) A že jen dojedu do boxů si vyměnit plexi. Jenžee .. na výjezdu ze 3. zatáčky zbyl pruh vody, kterého jsem si všimnul pozdě a zadek motorky jsem měl už ve štorcu. Motorka si ještě poskočila a vykopla mě asi při 120 kmh zády na před. A přímo na pravou půlku zadku. Doklouzal jsem se do kačírku a jen tak se tam válel na boku než mě někdo odnese, protože vstávat se mi fakt nechtělo. Dopadl jsem fakt tvrdě v tu chvíli jsem si myslel, jestli mě nepovyskočil kyčelní kloub z jamky, jaká to byla pecka. Podle večerního CT se nakonec zjistilo, že mám na 3x zlomenou pánev s tříštivou zlomeninou a aby toho nebylo málo, tak ještě hnutou o 13 mm.

Momentálně jsem na převozu z Dunajské Stredy do FN Hradec Králové, kde mě nejspíš čeká operace.

Chci poděkovat všem, co mi pomohli a stáli při mě! Hlavně mamce a taťkovi za super servis!“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama