Reklama

Minimotocup 2017: deštivé Brno

Minibiková trať v areálu Masarykova okruhu přivítala druhý podnik letošního šampionátu Minimotocup. Ani tentokrát nebylo počasí ideální, ale i s tím se nakonec nejen malí minibikeři vyrovnali na jedničku a byl k vidění hodnotný sportovní podnik.

Celý podnik probíhal za konečně jarního počasí, které narušila v sobotu odpoledne přeháňka a tak obě rozjížďky na suchu odjela pouze kategorie Junior A.

Junior A (5-10let): Letos poprvé se představil Jan Gurecký a bylo jasné, že v něm musíme hledat hlavního favorita této třídy. První závod Honza přesvědčivě vyhrál a tyto předpoklady potvrdil. Druhá rozjížďka však nezačala pro domácího jezdce dobře, když chyboval a propadl se. Postupně však zaváhali také jezdci na čele a Honza se postupně propracoval opět na čelo a v součtu si připsal vítězství a plný bodový zisk. Celkové druhé místo si z Brna odváží Jan Vyskočil, který si v Brně připsal dvě druhá místa. Bednu doplnil vítěz z Pardubic Eduard Dobrovodský. V prvním závodě dojel sice pátý, ve druhém si však o dvě místa polepšil a cílem projel třetí. Těsně pod stupni tentokrát skončil Tadeáš Benáček a pětku nejlepších uzavřela Alena Klugová, pro kterou to byl prozatím její životní výsledek v kariéře. Je potřeba zmínit, že v této kategorii bylo přihlášených neuvěřitelných 26 účastníků. Jak bývá dobrým zvykem, tak se závody odjely na dvě výkonnostní skupiny, avšak počítaly se do společné tabulky. Je krásné vidět velikou základnu nejmenších což do budoucna jistě bude přínosem nejen pro samotné minibiky, ale celkově pro domácí motocyklovou silnici.

1 minimotocup brno011 minimotocup brno021 minimotocup brno03

Junior B (8-12let): V této třídě v součtu obou rozjížděk vyhrál Petr Trsek, pro kterého je to letos už druhé vítězství. To brněnské se však nerodilo jednoznačně. V prvním závodě Petra porazil domácí Michal Prokeš. Ve druhé rozjížďce, která se jela už na vodě Petr přesvědčivě vyhrál a na bedně vystoupal na nejvyšší stupínek. Druhý skončil již zmíněný Michal Prokeš (první a třetí) a pohár za třetí místo si z Brna odváží Matyáš Eliáš, který byl v jednotlivých rozjížďkách čtvrtý a druhý. Na bednu se tentokrát nevešel Adam Trsek, mladší bratr Petra. Top 5 uzavřel dvěma pátými místy Štěpán Kohoutek. V této třídě bylo v první rozjížďce k vidění také spoustu dramatických předjíždění „kolařů“. Pro hlavní aktéry jistě velice nepříjemné, ale je třeba si říct, že i tohle k minibikům patří.

1 minimotocup brno041 minimotocup brno051 minimotocup brno06

Junior Open (12-17let): Na jihu Moravy absentovala smolařka z Pardubického podniku Pavlína Suková, proti Pardubicím naopak na čele přibyl Vojtěch Vyzibla. Celkovým vítězem se stejně jako v Pardubicích stal Lukáš Fulín po rozjížďkách, v kterých byl třetí a první. Zejména jeho výkon na vodě ve druhém závodě byl velice pěkný, i když ani on se chyb nevyvaroval. Druhé místo v Brně si připsala Markéta Klugová, která dojela dvakrát druhá. I ona předvedla výborný výkon na vodě, kde sice na začátku chybovala, postupně se však propracovávala dopředu až na konečné druhé místo. Na třetí stupínek se postavil Vojtěch Vyzibla, kterému naopak lépe sedl první závod, který vyhrál. Součet s body za čtvrté místo ve druhém závodě jej však výše, než na třetí stupínek nepustil. Pověstnou bramborovou medaili si z Brna odváží Lukáš Záleský, který na vodě předvedl slušný výkon. Pátý v Brně skončil brněnský Dan Tureček.

1 minimotocup brno071 minimotocup brno081 minimotocup brno09

Senior Open 40 (18 a více let): Na brněnský podnik si z velké silnice odskočil Michal Prášek, který každoročně ve volné chvíli zavzpomíná na svoje motocyklové začátky. V první rozjížďce se však po startu Michal propadl a po vynikajícím startu se naopak vzdaloval Jakub Novák, Michal však začal postupně stahovat a tuto rozjížďku nakonec vyhrál. Druhou jízdu (na vodě) naopak vyhrál Dan Kadaník před Jakubem Novákem a Jakubem Šmirausem. Součet obou jízd tak dopadl nejlépe ve prospěch Dana Kadaníka, který si tak z Brna odvezl vítězství, druhá příčka patřila zaslouženě obhájci loňského titulu Jakubu Novákovi. Na stupních jim dělal společnost Michal Prášek, jenž na vodě doplatil na starší gumy. Jakub Šmiraus ještě letos nenašel potřebné štěstí a maximem tak byla celková čtvrtá příčka. Pardubický vítěz Petr Trsek starší zaknihoval v Brně dvě čtvrtá místa a ty v součtu stačily na páté místo. O vyrovnanosti této třídy svědčí, že ze dvou podniků se na stupně pro trojici nejlepších postavilo šest různých jezdců.

1 minimotocup brno101 minimotocup brno111 minimotocup brno12

Senior Open 50 (18 a více let): V Pardubicích suverénní Vít Bromovský měl tentokrát daleko více starostí. V kvalifikaci si totiž vyjel pole position Tomáš Zdařil výborným časem 28,2. „Vito“ však byl jen o 75tisícin druhý a závod sliboval hezký souboj. V první rozjížďce si vítězství vybojoval Vít Bromovský právě před Tomášem. V druhé však nedokončil a zapsal nulu. Z vítězství v Brně se tak radoval Tomáš Zdařil před druhým Danielem Kultem, jenž si připsal body za třetí a druhé místo. Třetí skončil Tomáš Cyrus, v jednotlivých rozjížďkách čtvrtý a třetí. Čtvrtý Vít Bromovský a pátý Leoš Kohoutek. V této třídě je také prozatím nejtěsnější pořadí na čele průběžného pořadí. Zdařil 77 bodů, Kult 76, Bromovský 75. To je jistě dobrou pozvánkou ke sledování této třídy.

Hobby (15 a více let): Suverénem této třídy je i nadále Martin Daler. Ten letos neztratil prozatím ani bod a je jisté, že v jeho cestě za obhajobou titulu jej bude velmi těžké zastavit. Nejblíže k němu má v brně dvakrát druhý Patrik Neumann. Jiří Lubojácký si o tomto víkendu připsal dvě třetí místa a tato pozice mu patřila i na stupních vítězů. Pod bednou byl nejvýše Gianluca Maggio a pětici nejlepších uzavřel Michal Bezděk.

1 minimotocup brno131 minimotocup brno14

Za minibikery je tak druhý podnik a polovina sezony se nezadržitelně blíží. S velkým očekáváním se můžeme těšit na další vývoj šampionátu v jednotlivých třídách. Také právě skončený podnik proběhl na pořadatelsky vysoké úrovni. To bylo tentokrát zásluhou brněnské Malminibike Brno Circuit akademii. Celý šampionát je na vzestupu, což potvrzuje veliký zájem jezdců. Na výsledky jednotlivých závodů, ale i na celkové pořadí se můžete podívat na stránkách Minimotocup, které jsou na skutečně výborné informační úrovni. Těšme se tak společně na další pokračování tohoto krásného sportu.

Foto: Pavel Nejezchleba



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama