Reklama

Miller smí závodit, HRC to ale vetovala

Oficiální lékař závodu Dr. Ivo Dědek by nechal zraněného Jacka Millera při GP České republiky závodit. Ale HRC je proti tomuto rozhodnutí, zranění obratle není ještě vyléčeno.

Jack Miller (21) byl ve čtvrtek v 15 hodin uznán českým oficiálním doktorem závodu Dr. Ivo Dědkem uznán zdravým a mohl tak nastoupit od pátku najet na závodní trať Masarykova okruhu.

Ovšem den předtím ukázal rentgenový snímek, že nebyl zraněn pouze krční obratel T6, nýbrž si jezdec Marc VDS Honda při warm-upu ve Spielbergu, když tvrdě havaroval v T8, poškodil i vedlejší obratle T5 a T7.

A proto se management okolo Australana rozhodl, že nenechá Millera při české Grand Prix závodit.

Jelikož Jack Miller je v MS až na P13 a v současném stavu stejně není schopen zaútočit na nějaké top umístění, tak dle manažera HRC Livia Suppa je daleko smysluplnější toto zranění ještě dva týdny do GP-Silverstone nechat léčit.

V 16 hodin se konal meeting mezi HRC, týmovým principálem Marc-VDS Michalem Bartholemym, poradcem HRC Albertem Puigem a Millerovým soukromým manažerem Aki Ajem, aby se shodli na jednomyslném řešení. Miller se ale cítil v pořádku a chtěl závodit.

Ovšem Jack Miller nebude na přání HRC, která platí jeho gáži a také velkou část budgetu týmu Marc VDS, v Brně startovat.

Náhradní jezdec nebude pro závod na Masarykově okruhu týmem Marc VDS nasazen, ačkoliv v Brně je přítomen testovací pilot Hiroshi Aoyama.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama