Reklama

Mike Jones nahradí Alvara Bautistu

Protože tovární pilot Ducati Jorge Lorenzo vynechá kvůli zranění i australský závod na Phillip Islandu, tak musí místo něho jet při Michelin® Australian Motorcycle Grand Prix náhradník. Tím bude Alvaro Bautista, naposled v Motegi senzačně pátý jako nejlepší pilot Ducati.

Tento výkon španělského jezdce z týmu Nieto Racing na motocyklu GP17 - dojel za Rossim o pouhých 506/1000 sec. - nezůstal pochopitelně nepovšimnut a 33-letý Alvaro Bautista opouštějící po této sezóně MotoGP a přestupující do WorldSBK, kde nahradí v továrním týmu Aruba Ducati Marca Melandriho, dostal šanci jet místo Lorenza v Austrálii.

Ovšem musel se najít jeho náhradník k Asparovi a tím bude lokalmatador Mike Jones, svěřenec Troye Baylisse. Pro 24-letého Jonese to ale nebude premiéra v MotoGP, startoval zde už v sezóně 2016 jako náhradní pilot v týmu Avintia místo Hectora Barbery. A ještě předtím jel v kubatuře MotoGP 2016 v Motegi. V Japonsku 2016 obsadil 18. místo, na Phillip Islandu obsadil umístění v Top-15, tedy získal body.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama