Reklama

Mika Kallio okamžitě nahradí Johanna Zarca

V továrním týmu Red Bull KTM došlo k hodně nečekanému zvratu. Dosavadní tovární pilot Johann Zarco byl s okamžitou platností nahrazen finským testovacím pilotem Mikou Kalliem, a to do konce sezóny 2019.

Jen si zopakujme celou časovou osu: Johann Zarco požádal v sobotu během GP Rakouska na Spielbergu o ukončení platné smlouvy na rok 2020, a bylo mu vedením továrního týmu vyhověno.

Důvod současného stavu je celkem prozaický: Příští týden po GP Aragonu bude továrna KTM testovat nový motocykl KTM RC16 a pochopitelně nikdo není zvědavý na to, aby se v týmu pohyboval člověk, který nemá s týmem už nic společného.

Faktem je, že Zarco zůstane až do konce roku 2019 zaměstnancem KTM a bude dostávat normální plat dle své smlouvy, ačkoliv nebude závodit.

Z celkového případu se dá vyspekulovat jedna podstatná záležitost a sice, že Mika Kallio nahradí Johanna Zarca i v sezóně 2020 jako tovární jezdec, když Dani Pedrosa tuto roli odmítl a Miguel Oliveira má platnou smlouvu s týmem Tech3-Red Bull-KTM, tedy se satelitním týmem rakouské továrny a představitelé továrního týmu na čele s Pit Beirerem nechtějí jít do konfliktu s majitelem týmu Tech3 Hervém Poncharalem.

36-letý Mika Kallio už absolvoval jako testovací jezdec KTM celkem 7 závodů s wild card a dvakrát skončil v Top-10, předtím ale závodil plné dvě sezóny (2009 a 2010) v MotoGP jako pilot satelitního týmu Pramac Ducati.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama