Reklama

Mika Kallio nahradí Ikera Lecuonu

Zkušený finský testovací jezdec Mika Kallio (38 let) bude přece jen letos závodit, i když starty s wild card nejsou letos povoleny.

Při finále letošní sezóny, kterým je závod Grande Prémio MEO de Portugal na okruhu Algarve International Circuit, pojede v týmu Red Bull KTM Tech 3 místo španělského pilota Ikera Lecuony, jenž stále ještě nemá na svém kontě dva negativní testy na Covid-19.

20-letý Španěl byl pozitivně testován v sobotu a propásl tak oba domácí závody ve Valencii.

Vše začalo tím, že Lecuona musel být doma v Andoře v karanténě, neboť jeho bratr a privátní asistent byl rovněž pozitivní na Covid-19.

Fin Mika Kallio byl stabilním pilotem Grand Prix v sezónách 2002 - 2015, z toho 2009 a 2010 závodil v MotoGP s Ducati. Od roku 2016 startuje nepravidelně v MotoGP s KTM buď jako pilot s wild card, nebo náhradník za zraněného jezdce (celkem 13 startů).

V loňské sezóně v jejím závěru závodil Mika Kallio místo Johanna Zarca v továrním týmu Red Bull-KTM - celkem 6 startů, tedy od Aragónu.

Největšího úspěchu dosáhl ale Mika Kallio v prostřední kubatuře Moto2, kdy se 2014 stal vícemistrem světa, jinak má na svém kontě celkem 16 vítězných závodů Grand Prix (7 - 125 ccm; 5 - 250 ccm; 4 - Moto2).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama