Reklama

Michele Pirro chce závodit, nejen testovat!

Už jsme vám přinesli news o tom, že 32-letý testovací pilot Ducati Michele Pirro pojede s wild card při závodě WorldSBK v Misanu.

Pirro pojede v týmu Barni Ducati, takže na startu v Misanu bude celkem 6 motocyklů Panigale V4R: Aruba Ducati (Bautista a Davies), Go Eleven (Laverty), Barni Racing (Rinaldi, Pirro), Motocorsa (Cavalieri).

Boss týmu Barni-Ducati Marco Barnabo už hodně dlouho chce svůj tým v šampionátu WorldSBK rozšířit na dva jezdce, ovšem k tomu mu chybí potřebný budget.

První vlaštovkou bude nyní start zkušeného Michele Pirra v Misanu s wild card. Ten je aktuálně suverénním lídrem šampionátu CIV-Superbike, když všechny 4 letos odjeté závody s motocyklem Ducati Panigale V4R za tým Barni Racing vyhrál.

Pirro závodil v MS-Superbike naposled v sezóně 2015, ze 4 závodů jednou obsadil 6. místo, 1x P7 a 2x byl odmávnut v Top-8.

Při současném rozložení sil v tomto šampionátu jsou odborníci názoru, že může být Top pilotům hodně nepříjemným soupeřem a jeho umístění v Top-5 by nikoho nepřekvapilo.

Pouze si bude muset Pirro zvyknout na jiný rám a také na jiné pérování: V CIVu používá tým Mupo, v WorldSBK pak Showa.

32-letý Pirro je už v tom optimálním věku pro šampionát WorldSBK, tým Barni Racing patří k těm nejserioznějším privátním týmům v paddocku WorldSBK, což třeba vloni jeho jezdec Xavi Fores dokázal celkově 7. místem a suverénním vítězstvím v soutěži «Independent Riders».



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama