Reklama

Michal Prášek vede v Alpe Adria stocky

O uplynulém víkendu se jel úvodní podnik Alpsko – jadranského šampionátu na slovenském okruhu Slovakiaring, kde jsme startovali ve třídě Superstock 1000 v týmu Pavla Roháče (Roháč&Fejta motoracing team).

Závody nám hodně ovlivňovalo počasí, během pátečních tréninků se nám podařilo zajet jen jeden suchý trénink a následně začalo pršet, jelikož předpověď počasí na závodní víkend nebyla optimistická, museli jsme absolvovat i trénink na vodě.

Sobotní kvalifikace se jela také na vodě, ale tam se nám podařilo zajet velmi slušný čas 2:23.303, kdy za Pole Position jsem zaostal o 0.291s. Takže start do sobotního závodu byl z 2.místa.

Start do závodu mi vyšel výborně a do první zatáčky jsem najížděl na 1.místě, ale bohužel začalo pršet a závod byl zastaven. Měli jsme 10minut aby jsme přezuli motorku na mokré pneumatiky, ale nejhorší bylo jestli se rozhodnout, přezout obě kola nebo zůstat na suchých gumách, protože bylo mokro jen v některých zatáčkách. Na poslední chvíli jsme se rozhodli dát přední pneu na vodu do zadní kolo dát na sucho. Start do závodu byl hodně složitý, v prvním kole jsem se propadl na 7.místo, protože jsem nevěděl, jak bude suchá guma fungovat na mokrém povrchu. Postupně jsem začal získávat ke gumám důvěru a začal se posouvat polem dopředu, v předposledním kole jsem se dostal na 1.místo a závod jsem vyhrál, bylo to hodně cenné vítězství po tak náročném závodě.

2. závod se jel na suchu,tam jsme svedli až do cíle velmi pěkný boj o 2.místo s Walkowiakem, kdy jsem projel cílem na 2.místě o 0.036s.

Byl to pro nás velmi úspěšný víkend, kdy jsme v čele celkového hodnocení seriálu Alpe Adria Superstock 1000. Další závod nás čeká v Maďarsku na okruhu Pannoniaring.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama