Reklama

Michal Prášek slavil vítězný double

Po dlouhé sedmiměsíční pauze konečně na závodech. Letos jsem nastupoval do své 22. sezony v kariéře a do naší společné 14.sezony s Pavlem Roháčem, který je manažer a majitel týmu Roháč & Fejta motoracing.

Pateční tréninky jsem si myslel, že bude obtížné se dostat do rychlého tempa, ale naštěstí jsem to přes zimu nezapomněl a tréninky jsem vyhrál se slibným časem 2.05. Do sobotní 1. kvalifikace jsem si chtěl potvrdit páteční čas, což se mi bohužel nepodařilo, zajel jsem 2.06, ale bylo fajn, že jsem se udržel na prvním místě.

Do druhé kvalifikace jsem nastoupil s měkčí směsí zadní pneumatiky, měl jsem plán zajet 5 ostrých kol a dát čas 2.05, což se mi podařilo a na posledních 5 minut kvalifikace jsem si zajel pro kvalifikační gumu. Na kvalifikačce jsem měl rozjeté hodně slibné kolo, kde mi na datarecordingu ukazovalo optimální čas kola 2.03.9, bohužel po prvním sektoru byla vyvěšená červená vlajka a kvalifikace skončila.

Do sobotního závodu jsem díky vyhrané kvalifikaci startoval z pole position. Bohužel jsem neudělal dobrý start a propadl se na 6.místo, během půl kola jsem se dostal na 3.místo. V třetím kole se dostal do vedení závodu Miloš Čihák a začal nasazovat k trháku, snažil jsem se co nejrychleji zachytit jeho tempo. Do posledního kola jsem najížděl těsně za Milošem, ale věděl jsem, že bude zle, protože Miloš si všechny místa, kde jsem ho předjel během závodu, pohlídal. Musel jsem zvolit úplně jinou taktiku, která vygradovala na tvrdé brzdy do Schwantzovi zatáčky, kde jsem se dostal do vedení a závod jsem vyhrál.

Nedělní závod byl neskutečný. Celý závod jsme jeli tříčlenná skupinka s Milošem Čihákem a Dominikem Judou. Každým kolem se pořadí měnilo, do posledního kola jsem najížděl trošku zoufalej, nevěděl jsem, kde bych se mohl před kluky dostat. Nakonec se mi podařilo Miloše předjet na Stadionu a Dominika na brzdy do Schwantzovi zatáčky, kdy jsme šli oba hodně ostře na brzdy. Následně Dominik mi to vrátil na brzdy do prvního esíčka ve stoupání, hnedka jsem využil, že byl delší, předjel jsem ho a pak už dělal všechno proto, nedat klukům žádnou šanci a závod jsem vyhrál.

Moc děkuju šéfovi týmu Pavlovi Roháčovi ( Roháč & Fejta motoracing team), členům týmu, rodině, kamarádům, všem fanouškům a divákům kteří dělali parádní atmosféru. V neposlední řadě chci poděkovat naším sponzorům, bez kterých bychom nemohli dosahovat takových výsledků.

Další závod nás čeká na Slovakiaringu, kde bude úvodní závod Alpe Adria šampionátu. Letos budě vážně těžká konkurence, budeme se snažit bojovat o čtvrtou obhajobu titulu v řadě ve třídě Superstock 1000.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama