Reklama

Michael vd Mark od Hondy k Yamaze

Nizozemec Michael vd Mark odchází od své dosavadní značky Hondy ke konkurenční Yamaze. V roce 2017 bude týmovým kolegou Alex Lowese v továrním týmu PATA Yamaha.

Aktuálně pátý jezdec šampionátu WorldSBK se marně pokoušel dostat do seriálu MotoGP, ovšem HRC dala ještě rok šanci Esteve Rabatovi. A tak se mladý nizozemský talent musí spokojit s dalším rokem závodění v MS-Superbike. Změnil ale značku motocyklu a vystřídá mistra světa 2014 Sylvaina Guintoliho v sedle YZF-R1. Jeho týmovým kolegou bude novopečený vítěz závodu 8h Suzuka Alex Lowes z Velké Británie.

Tím se také uzavřelo jedno místo naděje pro čtvrtého jezdce v aktuální tabulce MS-WorldSBK Davide Giugliana, který si po angažování Marca Melandriho dělal na ně oprávněnou šanci.

Pro Itala se nabízí šance jezdit skoro tovární motocykl stejné značky, ale v týmu Barni Ducati, místo Xaviera Forrese, to ale Ital zatím odmítá.

Zároveň bylo oficiálně potvrzeno, že Stefan Bradl bude týmovým kolegou Nickyho Haydena a vlastně tak Michaela vd Marka vystřídá. Pro pozorné čtenáře našeho webu to ale není žádné překvapení, dnes to pouze bylo oficiálně potvrzeno. Německý jezdec bude mít k dispozici nový motocykl CBR1000RR Fireblade.

Podívejme se na potvrzené přestupy jezdců šampionátu WorldSBK na sezónu 2017 v prestižních (továrních) týmech.

Kawasaki Racing Team

Jonathan Rea
Tom Sykes

Aruba.it Racing Ducati

Chaz Davies
Marco Melandri

Honda World Superbike Team

Nicky Hayden
Stefan Bradl

Pata Yamaha Official WSBK Team

Alex Lowes
Michael vd Mark



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama