Reklama

Michael Laverty skončil v BSB

Věk se prostě nedá zastavit, a platí to i pro motocyklové závodníky. Nyní to potkalo Brita Michaela Lavertyho, který po řadě sezón závodění na nejvyšší úrovni odchází do motocyklového důchodu a bude jezdit motocyklovou ligu «důchodců», tedy MS-Endurance (EWC), tak jako řada bývalých jezdců z Grand Prix, nebo WorldSBK.

Michael Laverty zažil vrchol své závodní kariéry v sezónách 2013-2014, kdy závodil v «premier class» MotoGP, ovšem sezóna 2019 tak bude jeho první za poslední desetiletí bez pořádného šampionátu. «M-LAV» odchází od závodění ve věku 38 let, od roku 2005 závodil v BSB v barvách některých nejprestižnějších týmů: od TAS Racing (se Suzuki a BMW), přes Honda Racing UK a nebo s motocykly Yamaha za týmy SMR / Swan a McAMS.

Navzdory některým nabídkám se britský šampión kubatury supersport (2007) rozhodl nepokračovat v závodění v BSB, a dá se očekávat jeho závodění v šampionátu World Endurance Championship, kde má zkušenosti v závodění s Hondou, YART Yamaha a Penz13 BMW (BMW Financial Services 135 na kultovním závodě Suzuka 8 hodin), nebo v loňském roce vynikající 3. místo v 24 hodin Le Mans.

Severní Ir působil také jako testovací jezdec u týmu Aprilia MotoGP. V BSB získal Laverty celkem 10 vítězství (naposledy v roce 2016 v Thruxtonu) a celkem 39 pódií.

Nejsou ale vyloučeny Lavertyho starty v BSB s wild card. V uplynulé sezóně s týmem TAS Racing (Tyco BMW) získal stupně vítězů v Brands Hatch Indy, celkem získal 116 bodů a bylo z toho třinácté místo v závěrečné klasifikaci šampionátu BSB 2018.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama