Reklama

Michael Laverty posílí v EWC tým WEPOL Endurance

Danny Webb, Sheridan Morais a Matthieu Lagrive jsou stálými piloty týmu WEPOL Endurance Racing v šampionátu MS-Endurance (EWC). Nyní byl dodatečně angažován ještě ex-pilot z MotoGP Michael Laverty.

V úvodním závodě sezóny 2018/2019 MS-Endurance, kterým byl kultovní závod «24hodin Bol d’Or», obsadila trojice Danny Webb, Sheridan Morais a Matthieu Lagrive skvělé třetí místo.

Nyní ale nastal v sezóně 2019 problém s překrytím termínů a sice ve třech případech se šampionátem International Road Racing Championship (IRRC), stejně jako u týmového kolegy Dannyho Webba.

Zatímco úřadující šampion IRRC-SBK Danny Webb se jednoznačně rozhodl pro MS-Endurance a svůj titul tak zřejmě neobhájí (tři termíny se totiž překrývají: Slovakia Ring, Oschersleben a Suzuka), takže mu budou chybět body ze 6 jízd; tak Matt Lagrive chce v IRRC-SSP svůj titul obhajovat. Proto ve výše uvedených závodech pojede místo Lagriveho počínaje závodem 24hodin Le Mans právě Michael Laverty. Třetí z bratrů Lavertyových má už zkušenosti ze šampionátu EWC, když závodil třeba za Austria Racing Team, nebo vloni byl členem týmu společně s Webbem a Christianem Iddonem v Le Mans (3. místo).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama