Reklama

Michael Dunlop podepsal u Bennetts Suzuki

Jako poslední z Top pilotů Road Racingu oznámil své plány na novou sezónu také Michael Dunlop. 13-násobný vítěz Tourist-Trophy a rekordman okruhu na Isle of Man bude pilotovat nový motocykl GSX-R1000.

27-letý jezdec pojede při závodech North West 200, Tourist Trophy a Ulster Grand Prix nejnovější model Suzuki GSK-R1000.

To je možno považovat za hodně velkou senzaci, že Dunlop spolehlivý motocykl BMW S1000RR, s kterým vyhrál 2014 a 2016 jak závod Superbike, tak také Senior-TT a jako první se dostal na okruhu Mountain Course pod hranici 17 minut, vystřídal nyní za dosud syrovou Suzuki GSX-R1000.

Už 2015 se rozhodl Dunlop jít na start při Tourist Trophy s týmem Milwaukee Yamaha s nejnovějším modelem Yamaha YZF-R1, ale po týdnu tréninku na okruhu Mountain Course se postaral o obrovský skandál a ještě před startem vyměnil Yamahu za BMW.

V kubatuře Supertwin pojede Michael Dunlop za tým McAdoo Kawasaki, stejně jako v sezóně 2014, kdy nejmladší syn motocyklové legendy Roberta Dunlopa obsadil za Leem Johnstonem místo druhé, což bylo jeho jediné dosavadní umístění v Top-3 v této kubatuře Lightweight.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama